Novosti / Hrvatska

neobična delegacija

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan kazao nam je da njegov odlazak u Rusiju nema veze s politikom

Cvitanova prisutnost još je bizarnija ako znamo da je u istoj delegaciji spomenut i USKOK-ov osumnjičenik Milan Bandić, ali njih dvojica se neće susresti

Bloger Todorić novim postom tvrdi da će Vladina izvanredna uprava Agrokora sve njegove tvrtke prodati ispod cijene. Dok on s nepoznate lokacije ispisuje svoju verziju istine, istražitelji posao privode kraju. Glavni među njima - Dinko Cvitan - zbunio je javnost kad se otkrilo da s  predsjednicom putuje u Rusiju. 

Izvidi u aferi Agrokor su pri kraju, gotovo svi bivši članovi uprave angažirali su odvjetnike i čekaju potez DORH-a. Svaka riječ će biti važna, a samo dojam umiješanosti politike u izvide ići će u korist okrivljenicima. za to se premijer ograđuje. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Što se tiče pravosudnih institucija za to su one nadležne i to je posao u koji se Vlada ne miješa niti će se miješati na bilo koji način", kazao je hratski premijer Andrej Plenković (HDZ).

A onda je iscurila informacija da u delegaciji s predsjednicom Grabar Kitarović u Rusiju putuje glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan. 

Nagađalo se da Cvitan putuje zbog afere Agrokor i najave Sberbanke da će tužiti državu, ali to je demantirano.

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan u telefonskom razgovoru je rekao da njegov odlazak u Rusiju nema veze s politikom. On će s ruskim tužiteljima potpisati sporazum o suradnji, ali s njima neće niti smije spominjati aferu Agrokor.

Cvitanova prisutnost još je bizarnija ako znamo da je u istoj delegaciji spomenut i USKOK-ov osumnjičenik Milan Bandić, ali njih dvojica se neće susresti. Cvitan ide u Soči i odmah se vraća komercijalnim letom, a Bandić dan kasnije leti za Moskvu.

A kad je u pitanju afera Agrokor - znamo da brojni bivši članovi Uprave već pripremaju obranu. Prva koja je odlučila poslati poruku u javnost je Piruška Canjuga. Preko odvjetnika tvrdi da nije mogla ništa znati jer već dugo nije u Agrokoru.

"Njoj je mandat člana Uprave istekao u 5. mjesecu  2015. a prije toga je bila na čuvanju trudnoće. Od 2013. nije u Agrokoru", kazao je  Anto Nobilo, kazneni odvjetnik.

Nobilo kaže da još nije ispitana, ali očekuju poziv.

"Vjerujem da će svi biti pozvani koji su na bilo koji način sudjelovali u upravljačkim strukturama, pa i Canjuga, nitko od toga ne bježi", kazao je Nobilo.

A bježi li Todorić koji, doznajemo, još uvijek nije u Hrvatskoj? Takve zaključke moći ćemo donositi tek ako istražitelji izdaju i službeni nalog za njegovo ispitivanje.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!