Novosti / Hrvatska

Petak rok za ponude

Od policijskog presretača, vozila 'Hitne' pa sve do auta ministra: što sve možete kupiti od države na dražbi

Deset motora poštara za dvije tisuće kuna. Ili jedan policijski za 2.800. Cijene su to na javnoj dražbi automobila, koja se održava u Sesvetama

Vozila koja država više ne želi - za simbolične cijene nude se građanima. Na prodaju su motori poštara, presretači, ali i vozila ministara. S obzirom na početne cijene - trebat će dobro oko da se ne kupi mačka u vreći.

"Možda ću ga preprodati, a možda ćemo se voziti. Možda će ga moj unuk voziti. Ne sviđa mi se što je policijski. Morat ćemo ga prefarbati", kazao nam je Drago Radotović iz Križevaca, jedan od zainteresiranih za dražbu. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na lakiranje i servis morat će mnogi automobili, vozila hitne pomoći i ophodnje cesta. No bez obzira na to što svi nisu čak ni u voznom stanju - zainteresiranih ima. 

"Ima nekoliko stvari koje nas interesiraju pa ćemo se za nešto odlučiti. Tu smo sin i ja pa će nešto on, nešto ja", rekao nam je Martin Marušić s Čiova.

Početne cijene kreću se od 200 kuna pa sve do 40 tisuća kuna. Oni koji žele sudjelovati u dražbi do subote moraju uplatiti deset posto od početne cijene odabranog vozila. Tijekom licitacije neki nude čak i višestruko veću cijenu od procijenjene iako se sva vozila mogu razgledati samo izvana.   

"To ovisi o interesu i općem stanju vozila. Znači, bude cijena čak i tri, četiri puta veća od početne", objašnjava nam Mario Perić, voditelj javne dražbe.

"Ovo je narodski rečeno mačak u vreći. Zašto? Zato što ne znate ništa, vanjski dio vam ništa ne govori. Govori nešto, ali to je 5-10 posto", ističe Ivo Juras iz Vodica.

Ponude se u Sesvetama primaju još sutra, a licitiranje počinje u subotu.

Pronašli smo automobil koji je prešao stotine tisuća kilometara jureći hrvatskim autocestama. I to kao presretač. Nakon devet godina odlazi u mirovinu za početnu ciju od 9.400 kuna. Jedan automobil, pak, prodaje se za 16 tisuća kuna, a mnogima je zanimljiv zato što se baš u njemu vozio ministar unutarnjih poslova. No svog vlasnika nikad ne pronađu baš sva vozila. 

"Ništa od vozila Hitne pomoći, ništa se ne može s njim", kazao nam je Tomislav Lisica iz Sesveta.

"Na našim javnim dražbama uglavnom se proda preko 80 posto vozila. Sva ona vozila koja se ne prodaju na ovoj dražbi ići će na sljedeću dražbu, koja je planirana krajem godina", otkriva nam Mario Perić, voditelj javne dražbe.

A nakon svake od njih u državni proračun slije se više od dva milijuna kuna. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!