Novosti / Hrvatska

sporazum proveden

Mercator preuzeo trgovine Konzuma u BiH: 'Agrokor se nije širio na zdravim temeljima'

Mercator preuzeo trgovine Konzuma u BiH: 'Agrokor se nije širio na zdravim temeljima'
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek kazao je u utorak novinarima da ga negativni rezultati Agrokora koji je 2014. godine kupio Mercator ne iznenađuju

Nadzorni odbor Mercatora u utorak je na prijedlog uprave potvrdio prekid ugovora o najmu 83 lokala trgovačkih centara u BiH Konzumu i podmirenju neplaćene najamnine putem preuzimanja opreme u tim trgovinama u korist Mercatora, priopćila je Uprava te tvrtke, piše Jutarnji. 

Na taj način formalno je potvrđen ranije dogovoren sporazum oko koncerna Agrokor da trgovine koje je prilikom kupnje Mercatora u BiH preuzeo Konzum ponovno postanu dio Mercatorove mreže, odnosno brenda Mercator. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Slovenski ministar gospodarstva Zdravko Počivalšek kazao je u utorak novinarima da ga negativni rezultati Agrokora koji je 2014. godine kupio Mercator ne iznenađuju jer se hrvatski koncern nije širio na zdravim temeljima, a ponovio je da će slovenska vlada i u sadašnjoj krizi Agrokora nastojati zaštititi slovenski javni interes.

"Nećemo dopustiti da se kriza u Agrokoru prenese na Sloveniju kao zarazna bolest i vjerujem da će vlada u slučaju takvih pokušaja aktivirati sva moguća pravna sredstva da se to spriječi", rekao je Počivalšek, piše Jutarnji.

Izdvojeno

 • Jana i Miki
  Radovi u tijeku Jana iz 'Superpara' pokazala kako ona i Miki troše novac od glavne nagrade: Jedna fotografija sve govori

  Jana i Miki marljivo uređuju kuću, baš kao što su najavili

 • COVER - RTL Vijesti
  RTL Vijesti

 • Vezani članci

  Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!