Novosti / Hrvatska

OGLASILA SE VLADA

'Izvješća pokazuju težinu problema koje je u Agrokoru stvorio njegov vlasnik Ivica Todorić'

'Izvješća pokazuju težinu problema koje je u Agrokoru stvorio njegov vlasnik Ivica Todorić'
Patrik Macek/PIXSELL

Vlada u priopćenju u kojem se osvrnula na reviziju Agrokora navodi kako je Zakon spriječio nekontrolirani stečaj Agrokora, kao i njegove učinke po hrvatsko gospodarstvo u cjelini

Nakon objave revidiranog financijskog izvještaja Agrokora d.d. i revidiranog konsolidiranog financijskog izvještaja grupe Agrokor, koje je proveo Price Waterhouse Coopers, a predstavio izvanredni povjerenik Ante Ramljak, priopćenjem se oglasila i Vlada Republike Hrvatske.  

"Financijski izvještaji Agrokora za 2016. godinu pokazuju da postoje velike računovodstvene nepravilnosti koje 'mogu ukazivati na potencijalne protuzakonite radnje'. Vlada RH očekuje da izvanredni povjerenik poduzme sve zakonom propisane radnje  kako bi se utvrdila odgovornost za brojne utvrđene nepravilnosti. Vlada očekuje da nadležne institucije svoj posao obave savjesno, odgovorno i u primjerenim rokovima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Revidirana financijska izvješća jasno pokazuju dubinu i težinu problema koje je u Agrokoru stvorio njegov vlasnik Ivica Todorić zbog kojih se cijela grupacija Agrokor našla na rubu stečaja. Financijska izvješća za 2016. koje je revidirala ugledna međunarodna tvrtka Price Waterhouse Coopers dodatno potvrđuju s kakvom je opasnošću bilo suočeno hrvatsko gospodarstvo i pokazuju kakav je doprinos očuvanju stabilnosti cjelokupnog gospodarstva osigurao Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku donesen  u travnju 2017. 

Zakon je spriječio nekontrolirani stečaj Agrokora, kao i njegove učinke po hrvatsko gospodarstvo u cjelini. Zakonom i postupkom izvanredne uprave očuvana su radna mjesta, spriječeno je prelijevanje sistemskih rizika na cijelo gospodarstvo te je sačuvana stabilnost gospodarskog sustava u cjelini. Time su stvoreni i preduvjeti za nastavak gospodarskog rasta.

Dodatno, financijsko, operativno i poslovno restrukturiranje se provodi bez trošenja novca poreznih obveznika. Pred Agrokorom i njegovim vjerovnicima je rad na nagodbi koja će odgovoriti na pitanje razrješavanja ogromnih dugova kompanije čemu pozitivan doprinos daju rezultati izvanredne uprave u proteklih 6 mjeseci", navodi se u priopćenju Vlade. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!