Novosti / Hrvatska

'sve je čisto'

Todorić: 'Laž je da je išta u Agrokoru bilo skrivano, uskoro ću objaviti cjeloviti osvrt

Todorić: 'Laž je da je išta u Agrokoru bilo skrivano, uskoro ću objaviti cjeloviti osvrt
Robert Anić/PIXSELL

'Laž je da je išta u Agrokoru bilo sakrivano, prema bilo kome. Ali najvažnije je da li je bilo sakrivano prema PWC-u koji je revidirao izvješće', ističe između ostalog u najnovijoj objavi Ivica Todorić

Ivica Todorić nastavio je s objavama na svom blogu, a u posljednih nekoliko objava oštro se obrušio na Vladu i njezina predsjednika Andreja Plenkovića.

Nakon što mu je predbacio da su on i njegova Vlada nacionalizirali Agrokor i prouzročili milijunsku štetu koju će u konačnici morati platiti porezni obveznici, danas ga je ponovno napao, optuživši ga da daje lažne izjave u kojima tvrdi kako vladini dužnosnici od siječnja razgovaraju sa sugovornicima iz Agrokora. Nakon toga je demantirao optužbe da je koncern skrivao svoje gubitke.

"Laž je da je išta u Agrokoru bilo sakrivano, prema bilo kome. Ali najvažnije je da li je bilo sakrivano prema PWC-u koji je revidirao izvješće. Agrokor i ja osobno smo s PWC-om potpisali ugovor prije nego je došla izvanredna uprava i svu dokumentaciju prezentirali revizorima. U toj dokumentaciji je prezentiran i, kako Ramljak govori, sporni ugovor. Financijske vratolomije kojima su otpisivali milijarde ćemo u narednom vremenu prezentirati ali ono što sa sigurnošću mogu reći, nijedan euro nije otuđen, nijedan euro nije sakriven. U konačnosti i sam Ramljak potvrđuje da za te, tobože neprikazane stavke, i on sam zna i zna da za njih postoji dokumentacija. Isto tako, obveze koje sam osobno imao prema Agrokoru, bile su u potpunosti izmirene. Da li je Ante Ramljak nešto preknjižavao će se naknadno lako utvrditi. Njegova priča da nije bilo osnove za dividendu je u stilu sa svim što su u ovom izvješću napravili. Sve je magla, nijedan euro ne nedostaje i Agrokorov dug se zna. Sa svojim timom financijskih stručnjaka analiziram danas prezentirano izvješće i uskoro ću dati cjeloviti osvrt.", napisao je Todorić u najnovijoj objavi. 

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!