Novosti / Hrvatska

za ne povjerovati

HZMO mrtvoj ženi 13 godina isplaćivao mirovinu: sada od banke traže povrat četvrt milijuna kuna

HZMO mrtvoj ženi 13 godina isplaćivao mirovinu: sada od banke traže povrat četvrt milijuna kuna
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Banka tvrdio kako nije odgovorna za povrat sredstava te tvrdi kako je HZMO trebao tužiti nasljednike njihove pokojne klijentice

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje 13 i pol godina isplaćivao je mirovinu na račun klijentice OTP banke koja je bila pokojna, a sada na osnovu nepravomoćne sudske odluke Trgovačkog suda u Zadru banka mora gotovo četvrt milijuna kuna vratiti mirovinskom zavodu, piše Net.hr.

Banka će vjerojatno uložiti žalbu na ovu presudu budući da od početka procesa negira odgovornost za ovaj nevjerojatan slučaj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, klijentica je preminula 2. svibnja 1999. godine i nakon toga HZMO je nastavio uplaćivati mirovinu na njezin račun u banci, a s svota se popela na 243.811 kuna. 

Temelj za tužbu HZMO-u bio je Ugovor o isplati mirovina iz lipnja 1993. godine kojima se banka obvezala svaka tri mjeseca podnositi izvješća o mirovinama koje s računa nisu podizane.

Prvi zahtjev za povratom sredstava HZMO je banci poslao u listopadu 2012. godine, ali banka nije reagirala te je podnijeta tužba. Banka je tvrdila kako nije odgovorna za povrat sredstava te je tvrdila kako je HZMO trebao tužiti nasljednike njihove pokojne klijentice, piše Net.hr

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!