Novosti / Hrvatska

režim koji štiti hrvatske ribare

Procurila karta Plenkovićeva kompromisnog rješenja za Piranski zaljev

Procurila karta Plenkovićeva kompromisnog rješenja za Piranski zaljev
Goran Kovacic/Dusko Marusic/Davor Puklavec/PIXSELL

Kolec tvrdi da, prema njegovim spoznajama, Hrvatska i Slovenija već dogovaraju ‘kompromisno rješenje’ oko razgraničenja u Piranskom zaljevu

Predsjednik vlade Andrej Plenković na današnjem će sastanku s čelnicima parlamentarnih stranaka zatražiti podršku za bilateralno rješavanje graničnog prijepora sa Slovenijom. Plenković će s čelnicima stranaka razgovarati u 13 sati.

“Cilj sastanka je predstaviti širi kontekst naših odnosa sa Slovenijom, pristupiti rješavanju otvorenog graničnog pitanja na način da je to pitanje bilateralnih razgovora”, kazao je Plenković u četvrtak na početku sjednice vlade.

Karta Ministarstva poljoprivrede

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, procurili su već detalji kompromisnog rješenja za Piranski zaljev. Daniele Kolec, predsjednik Udruge Mare Croaticum, proslijedio je Tportalu kartu koju je, kako kaže, dobio od Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede, s prikazom hrvatskog prijedloga režima koji štiti hrvatske ribare. Kolec tvrdi da, prema njegovim spoznajama, Hrvatska i Slovenija već dogovaraju ‘kompromisno rješenje’ oko razgraničenja u Piranskom zaljevu.

"Bili bismo zadovoljni da se nađe kompromis na način da se utvrdi neutralna zona u kojoj ćemo zajednički ribariti. O tome se već razgovara", rekao je Kolec za Tportal.

Kartu možete vidjeti na OVOM LINKU.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!