Novosti / Hrvatska

PRESUDILO PALJENJE NOVOSTI

Keleminec zaradio kaznenu prijavu zbog javnog poticanja na mržnju i nasilje

Keleminec zaradio kaznenu prijavu zbog javnog poticanja na mržnju i nasilje
Anto Magzan/PIXSELL

policija dovršila kriminalističko istraživanje koje se provodilo nad predsjednikom A-HSP-a i utvrdila da se u njegovom ponašanju stječu sva bitna obilježja kaznenog djela

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) dovršilo je istraživanje nad čelnikom A-HSP-a Draženom Kelemincem zbog kaznenog djela javnog poticanja na mržnju i nasilje nakon što je u dva slučaja zapalio tjednik "Novosti" ispred Srpskog narodnog vijeća.

"Nastavno na priopćenja od 2. i 12. rujna ove godine, koja se odnose na okupljanja u Zagrebu, Gajeva br. 7, ističemo kako je policija dovršila kriminalističko istraživanje koje se provodilo nad hrvatskim državljaninom (1964.) te je slijedom prikupljenih činjenica i provedenih izvida utvrđeno da se u njegovom ponašanju i činjenju u spomenute dane, stječu sva bitna obilježja kaznenog djela javnog poticanja na mržnju i nasilje, opisanog u članku 325. Kaznenog zakona Republike Hrvatske, usmjerenog prema određenoj skupini, u konkretnom slučaju, srpskoj nacionalnoj manjini", stoji u priopćenju MUP-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Navodi se kako će protiv Keleminca policija nadležnom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijeti kaznenu prijavu. 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!