Novosti / Hrvatska

'monsunski uvjeti'

Osnovna škola u Šibeniku mogla bi biti dva tjedna bez kuhinje: potpuno je uništena, smrdi i sve je mokro

Osnovna škola u Šibeniku mogla bi biti dva tjedna bez kuhinje: potpuno je uništena, smrdi i sve je mokro
Šibenski portal

Kuhinja u Osnovnoj školi Tina Ujevića u Šibeniku potpuno je uništena prodorom vode tijekom jake kiše koja je jučer padala na šibenskom području

Kuhinja u Osnovnoj školi Tina Ujevića u Šibeniku potpuno je uništena prodorom vode tijekom jake kiše koja je jučer padala na šibenskom području. Vlaga izbija iz sva četiri zida, stropa i poda, a ravnatelj Vladimir Braica kaže kako bi kompletna sanacija mogla potrajati najmanje dva tjedna.

"Sve je poplavilo, vlaga izbija iz sva četiri zida, stropa i poda. Jučer nam je bila fleka na stropu kuhinje iz koje je voda kapala u kantu, a danas je potpuno uništena. Strah me pomisliti što bi se dogodilo da netko uđe u kuhinju u japankama i upali svjetlo, rekao je ravnatelj Braica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Štetu će platiti osiguranje tvrtke HM patria koja izvodi radove na nadogradnji zgrade Veleučilišta u Šibeniku, a koja se naslanja na školu.

"Radnici upravo buše rupu u stropu kako bi izlili vodu, pa postoji mogućnost da se cijeli strop uruši. Naime, tvrtka HM patria je na našoj ploči napravila još jednu, što je ogroman teret, pogotovo sad kad je sve natopljeno vodom. Za popodne su najavili da će donijeti dva isušivača kako bi se što prije to osušilo. Ovo su monsunski uvjeti, smrdi po tufini, a strah me da će sanacija potrajati najmanje dva tjedna jer moramo mijenjati kompletan strop i instalacije", govori Braica.

Ravnatelj OŠ Tina Ujevića dodaje kako se nastava mora održavati, no još ne zna kako će i gdje djeci osigurati normalne uvjete za hranjenje. U dogovoru je, kaže, s Gradom Šibenikom, dekanicom Anitom Grubišić i izvođačima radova na zgradi Veleučilišta, ali uvjeti u kuhinji nisu nimalo obećavajući, prenosi Šibenski portal.

Šibenski portal

Šibenski portal

Šibenski portal

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!