Novosti / Hrvatska

MINISTRI OBIŠLI TEREN

Vlada najavila cjelovitu pomoć za poplavljena područja uključujući i financijsku

Vlada najavila cjelovitu pomoć za poplavljena područja uključujući i financijsku
RTL

Paket cijelovite pomoći koji je bio primjenjen za Gunju će biti primjenjen i u Zadarskoj županiji, no ne kroz zakonsku regulativu, već kroz postojeće zakone

Nakon što su ministar Čorić i Butković obišli teren nakon poplava u zadarskoj županiji, Vlada je najavila cijelovitu pomoć za poplavljena područja. Paket cijelovite pomoći koji je bio primjenjen za Gunju će biti primjenjen i u Zadarskoj županiji, no ne kroz zakonsku regulativu s obzirom da je Gunja dobila poseban zakon, već kroz postojeće zakone. Taj paket podrazumjeva sve elemente pomoći uključujući i financijsku.

Dino Stanin/PIXSELLMinistri Butković i Ćorić obišli poplavljena područja u Zadarskoj županiji Fotogalerija Ministri obišli poplavljena područja u Zadarskoj županiji: Vlada najavila paket cijelovite pomoći

Konzervatori ministarstva kulture pregledavaju kripte, groblja i sve spomenike kulture u Ninu kako bi se procijenila šteta i kako bi se ona ukomponirala u Vladin paket pomoći. Što se tiče odgovornosti za nasip u Ninu, ministar Čorić je demantirao da je nasip popustio te je rekao da ga je voda jednostavno  prelila. Ipak, tražit će da se istraži postoji li nečija odgovornost. Inofrmacije zasada govore kako nasip nije popustio.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

I gradonačelnik Grada Zadara Branko Dukić i župan Zadarske županije Božidar Longina kažu da je jednostavno kiša bila tolika da ništa nije moglo spriječiti ovu katstrofu i da nasip nije kriv za išta.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!