Novosti / Hrvatska

NEUMJERENI U PIĆU

Pijani rekorderi u Hrvatskoj jači i od alkoholne kome: otkrivamo kome je zabilježena najviša količina alkohola u krvi

Količina alkohola u krvi kod vozača autobusa koji je pijan zaustavljen kod Knina, iako velika nije među hrvatskim rekordima

Vozač autobusa kojeg je policija u nedjelju pijanog zaustavila kod Knina
kazneno je prijavljen za obijesnu vožnju u cestovnom prometu. Utvrđeno je da je tada, iako je bilo tek podne, imao čak 3,16 promila alkohola u krvi. I ne samo to - policija ga je prijavila i za fizički napad na policajca kojemu je i verbalno prijetio.

U autobusu kojim je 52-godišnji vozač upravljalo na relaciji Zadar-Knin bilo je četvero putnika čije je živote doveo u opasnost, doznaje se iz šibensko-kninske policije. Ipak količina alkohola u krvi kod ovog vozača autobusa, iako velika nije među hrvatskim rekordima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvo mjesto uvjerljivo drži obiteljski nasilnik iz Makarske koji je priveden sa zastrašujućih 7 cijelih 44 promila alkohola u krvi. Slijedi 40-godišnjak iz Zagreba koji je u bolnici završio sa izmjerenih 7 cijelih 3 promila.

Treći je 30-godišnjak iz Bjelovara sa 6 cijelih 26 promila. Listu završava Križevčanin, koji je tijekom redovne prometne kontrole uhićen s 5 cijelih 68 promila. Inače, tzv. alkoholna koma nastupa iznad četiri promila - liječnici objašnjavaju da to stanje vodi u smrt u roku od nekoliko sati. No, to se, očito je, ne odnosi na ove rekordere. 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!