Novosti / Hrvatska

neće im biti lako

Izazovna politička jesen: evo s kojim će se izazovima Vlada boriti nakon povratka s odmora

Osim što će se na donošenju proračuna vidjeti koliko je stabilan savez HDZ-a i HNS-a, tu su i pitanja povezana s Agrokorom...

Premijer je sa sinom bio na prijateljskoj košarkaškoj utakmici Hrvatske i Slovenije, dok sam najesen iščekuje novu političku utakmicu sa Slovencima. 

ARBITRAŽA SA SLOVENIJOM

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Plenković i Cerar u rujnu će u Zagrebu opet razgovarati o rješenju granice u Savudrijskoj vali. Prvi sastanak u Ljubljani nije donio nikakav pomak - Slovenija i dalje traži provedbu arbitražne odluke koju Hrvatska uopće ne priznaje. 

SLUČAJ AGROKOR 

Početkom rujna znat će se koliko Agrokor duguje vjerovnicima, a stalno vjerovničko vijeće odlučit će koje će tvrtke iz koncerna u prodaju. Dok Državno odvjetništvo istražuje nezakonitosti iz ere Todorićevih, vladajuće pritišće SDP, koji traži saborsko istražno povjerenstvo. 

TAKSI KRIZA

Hoće li blokade prometa i fizički sukobi taksista s vozačima Ubera eskalirati, ili se smiriti – najesen će pokazati novi zakon o prijevozu u cestovnom prometu. Taj dokument trebao bi donekle liberalizirati taksi tržište. 

Ministarstvo prometa čekaju otpori i zbog novog zakona o pomorskom dobru, koji će regulirati kontroverzno pitanje koncesioniranja obale. Oba prijedloga čeka i saborska rasprava. 

PELJEŠKI MOST

Najkasnije u listopadu trebala bi, po tko zna koji put - započeti i gradnja Pelješkog mosta. No ovaj put Hrvatska može računati s 357 milijuna eura koje je za cestovno povezivanje hrvatskog juga odobrila Europska komisija. Planove Plenkovićevoj Vladi tu prijeti pomrsiti BiH, čija vlast traži da se prije riješi pitanje granice kod Neumskog zaljeva. 

BORBENI AVIONI

Do kraja godine Vladu čeka i nekoliko stotina milijuna eura teška odluka o nabavi eskadrile borbenih zrakoplova. Dotrajale MIG-ove 21 zamijenit će moderniji avioni iz jedne od pet država u koje je hrvatska poslala zahtjeve za ponudom.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!