Novosti / Hrvatska
borba sa stihijom

I ovaj su put uspjeli: vatrogasci obranili kuće i stavili požar pod kontrolu!

Vatrogasci su nakon pet sati borbe uspjeli obraniti kuće na Klisu i staviti požar pod kontrolu. Gorjelo je i na Braču, kod Gračaca, iznad Trilja...

Učitaj nove događaje ()

I ovaj su put uspjeli: vatrogasci obranili kuće i stavili požar pod kontrolu!

Vatrogasci su nakon pet sati borbe uspjeli obraniti kuće na Klisu i staviti požar pod kontrolu. Pogledajte izvještaj s terena.

 

Gori između Vodica i Šibenika, uz Benkovačku cestu

Uz Benkovačku cestu, između Vodica i Šibenika, u srijedu nešto prije 17 sati buknuo je požar, na požarištu gasi 48 vatrogasaca s 19 vozila, a dva kanadera i dva air traktora u preletu su ispustili nekoliko vodenih bombi, doznaje se u Županijskom centru 112.

Izvijestili su i da je do sada opožareno oko 4,5  hektara.

Požar još uvijek nije lokaliziran.

Kao da i ovako nemaju dovoljno posla: nesretnim vatrogascima vozilo završilo u provaliji!

Kao da u srijedu poslijepodne nisu imali dovoljno posla, hrabre vatrogasce na području Klisa zadesila je nova nevolja.

O čemu se radi pogledajte OVDJE!

Vatrogasac ozlijeđen na požarištu na području Klisa

Vatrogasac, član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vranjic, ozlijeđen je u srijedu popodne na požarištu na području Klisa te je vozilom hitne pomoći prevezen na odjel za plućne bolesti splitskog KBC-a i stanje mu je stabilno, doznaje se u Županijskom vatrogasnom operativnom centru u Splitu.

Ozlijeđeni vatrogasac bio je angažiran na gašenju požara u području Majdana kod Klisa, a prema informacijama iz DVD-a Vranjic, trenutačno se osjeća dobro.

Snaga požara na kliškom području, koji je izbio kasno popodne, smanjuje se, a vatrogasci će ostati ondje dežurati tijekom noći.

RTL Danas cijeli dan na terenu: evo što smo snimili

Reporterke RTL-a Danas Dragana Eterović i Nikolina Radić Ančić cijeli su dan na terenu - evo što su snimile!

 

Gori na nekoliko lokacija u Dalmaciji

Još uvijek gori kod Klisa, Trilja, Solina, Lečevice, Neorića te na Dinari.

Vatrogasci obranili kuće u selu Gardun kod Trilja

"Bilo je kritično u selu Gardun gdje se vatra bila približila kućama u zaseocima Skejo i Žuljevići, no naporima vatrogasaca vatrena stihija je zaustavljena i kuće su obranjene," rekao je za Hinu zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Trilj Mladen Klarić.

Po njegovim riječima, snaga otvorenog plamena u kasnim poslijepodnevnim satima na tom se požarištu smanjuje te se očekuje da će ubrzo taj požar, u čijem gašenju pomažu i kanaderi, biti stavljen pod nadzor.

Požar na Braču pod nadzorom

Požar na otoku Braču, koji je u srijedu nešto prije podne planuo između Nerežišća i donjeg Humca, stavljen je u poslijepodnevnim satima pod nadzor gasitelja, zahvaljujući brzoj intervenciji protupožarnih zračnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane.

Na to su požarište najprije bila upućena dva kanadera, zatim još dva helikoptera, a u gašenju su angažirane i sve raspoložive vatrogasne snage s otoka Brača.

Brački vatrogasni zapovjednik Ivica Jakšić izvijestio je da na požarištu Nerežišće-Donji Humac više nema otvorenog plamena te vatrogasci saniraju rubove požarišta.

Po njegovim riječima, u jednom trenutku vatra se približila 200 metara nadomak kuća, ali su je vatrogasci zaustavili te nije napravljen veća materijalna šteta osim što je izgorio jedan vinograd.

Vatra se približila tvornici Cemex

Kako doznaje Splitski dnevnik, situacija na terenu je ozbiljna, vatra se čak približila i tvornici Cemex.

Zračne snage se bore da obrane kuće i obližnje postrojenje

Sve raspoložive snage gase požar na Klisu

U gašenju požara na Klisu, kako se doznaje od vatrogasaca, sudjeluju sve raspoložive vatrogasne snage, iz Splita, Omiša, Kaštela i Trogira a u pomoć su u poslijepodnevnim satima pristigli i kanaderi.

"Požar je dosta velik i na nekim mjestima kuće su ugrožene", rekao je zamjenik vatrogasnog županijskog splitsko-dalmatinskog zapovjednika Božo Delić.

Učitaj prethodne događaje

Reci što misliš!