Novosti / Hrvatska

Priopćenje

HND osuđuje verbalni napad Borasa na novinarku Kršul

HND osuđuje verbalni napad Borasa na novinarku Kršul
Borna Filic/PIXSELL

Zbog odličnog novinarskog istraživačkog rada, HND čestita kolegici Dori Kršul i njenom uredniku Marku Matijeviću na odlično odrađenom novinarskom poslu u znak potpore zbog bahatog i neargumentiranog napada rektora Borasa.

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudilo je u ponedjeljak verbalni napad rektora Sveučilišta u Zagrebu Damira Borasa na novinarku portala Srednja.hr Doru Kršul.

Prema izvorima iz Senata Sveučilišta u Zagrebu, prije nekoliko dana na sjednici Senata Boras je optužio za "izmišljanje afera" i "nanošenje štete Sveučilištu iz neznanja ili zle namjere" Doru Kršul, novinarku portala Srednja.hr i studenticu Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta čiji je Boras rektor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S obzirom da Boras tu tvrdnju nije demantirao HND smatra vjerodostojnim izjave kako je on zaista izrekao takvu optužbu, navodi se u priopćenju HND-a.

Iako nije konkretno izrečeno, jasno je da je rektor odlučio uvrijediti kolegicu Kršul zbog njezinih kritičkih tekstova objavljenih na portalu Srednja.hr, od kojih je javnosti najpoznatiji onaj nedavno objavljen koji je razotkrio sramotne i opasne postupke u vezi Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije i nacrta Akcijskog plana za njenu provedbu.

Riječ je o tekstu koji je primjer (i to ne prvi na portalu Srednja.hr) odličnog novinarskog istraživačkog rada o temi od javnog interesa i na kojem autorici mogu pozavidjeti mnogi iskusniji novinari.

Zbog toga HND čestita kolegici Dori Kršul i njenom uredniku Marku Matijeviću na odlično odrađenom novinarskom poslu u znak potpore zbog bahatog i neargumentiranog napada rektora Borasa, kaže se u priopćenju.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!