Novosti / Hrvatska

zagreb u ritmu maturanata

Objavljeni prvi podaci s Norijade: privedene tri osobe, hitna pomoć intervenirala 13 puta

Objavljeni prvi podaci s Norijade: privedene tri osobe, hitna pomoć intervenirala 13 puta
Marko Lukunic/PIXSELL

U policijsku postaju su zbog korištenja pirotehnike odnosno baklji bila privedena trojica maturanata, no nakon obrade su pušteni

ZAGREB - Zagrebačka policija privela je u petak do 16 sati tijekom Norijade tri osobe zbog korištenja pirotehnike, a hitna medicinska služba imala je ukupno 13 intervencija povezanih sa slavljem maturanata i to uglavnom zbog konzumacije alkohola.

Tradicionalno kupanje maturanata u zagrebačkom Manduševcu Fotogalerija Počela je Norijada: maturanti na ulicama slave završetak srednjoškolskog obrazovanja

Vatrogasci su gasili požar pokošene trave kod jezera Bundek nastao zbog korištenja pirotehnike. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U policijsku postaju su zbog korištenja pirotehnike odnosno baklji bila privedena trojica maturanata, no nakon obrade su pušteni. Osim toga nisu zabilježeni veći incidenti, doznaje se u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Zagrebački Zavod za hitnu medicinu do 16 sati imao je ukupno 13 intervencija povezanih s Norijadom, od čega se u dva slučaja radilo o lakšim ozljedama a ostalo o prekomjernoj konzumaciji alkohola, kazao je dežurni liječnik Darko Sinjeri.

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba imala je jednu intervenciju i to zbog požara pokošene trave na Savskom nasipu u blizini jezera Bundek na kojem je za maturante organiziran zabavni program. 

Vezana vijest

Zagreb: Djelatnici Čistoće čiste Trg bana Jelačića nakon odlaska maturanta luda norijada Pogledajte u kakvom je stanju bio Trg bana Jelačića nakon što su ga napustili maturanti

Slavlje maturanata počelo je oko podneva na glavnom zagrebačkom trgu odakle su uz techno glazbu iz DJ kamiona uputili prema jezeru Bundek gdje je za njih priređen glazbeno-scenski program koji će trajati do 22 sata.

Na Bundeku oko 9000 maturanata zabavljaju DJ Mike, Kings Live, DJ FRX, a kao specijalan gost najavljen je pjevač Ivan Zak.

Cijelo vrijeme maturantske proslave na Bundeku dežuraju zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa bit će pojačan javni gradski prijevoz.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!