Novosti / Hrvatska

'Bojna Čavoglave'

'Thompsonovci' spustili Glavaševiću citirajući mu oca: 'Da nije bilo HOS-a, Vukovar bi pao već u rujnu mjesecu'

'Thompsonovci' spustili Glavaševiću citirajući mu oca: 'Da nije bilo HOS-a, Vukovar bi pao već u rujnu mjesecu'
Kristina Stedul Fabac/Robert Anic/PIXSELL

'Iako ste bili jako mladi 1991. godine, vjerujemo da vam vaši mentori nisu do kraja isprali mozak i da znate tko je bio taj ratni izvjestitelj', odgovorili su Glavaševiću admini Thompsonove stranice, pozivajući se na njeova oca

Administratori Thompsonovog Facebooka odgovorili su na upit SDP-ovog saborskog zastupnika Bojana Glavaševića o pjesmi 'Bojna Čavoglave' i stihu 'Za dom spremni'.

"Bojna Čavoglave počinje sa stihom ZA DOM SPREMNI!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za dom spremni je službeni pozdrav zakonom priznate Hrvatske postrojbe iz Domovinskog rata HOS-a kojoj je u početku Domovinskog rata i sam Thompson pripadao. 

Da je postrojba HOS-a legalna i priznata zakonom, pa tako i njihova obilježja, potvrđuje Hrvatski sabor u kojem Vi sjedite", dodaju, pozivajući se Zakon o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

"Cijela Hrvatska pamti riječi izravnog svjedoka herojstva HOS-ovaca, ratnog izvjestitelja Siniše Glavaševića (kojeg su kasnije srpski okupatori zatukli) s Hrvatskog radio Vukovara: 'Da nije bilo HOS-a, Vukovar bi pao već u rujnu mjesecu'. 

Iako ste bili jako mladi 1991. godine, vjerujemo da vam vaši mentori nisu do kraja isprali mozak i da znate tko je bio taj ratni izvjestitelj.

Eto gospodine Bojane Glavaševiću, nadam se da smo Vam donekle uspjeli objasniti prvi stih pjesme (Bojna Čavoglave).

Pod tim pozdravom su pali hrvatski branitelji, kraj tog pozdrava je pao i ratni izvjestitlj Siniša Glavašević da bi svi mi danas mogli biti slobodni od srpskog okupatora koji su u to vrijeme klali i ubijali gotovo svakodnevno", navode sa Thompsonove stranice.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!