Novosti / Hrvatska

poziv vladi

Sindikat policije Hrvatske upozorava na kronični nedostatak policijskih službenika

Sindikat policije Hrvatske upozorava na kronični nedostatak policijskih službenika
Goran Stanzl/PIXSELL

Upozorili su na nedostatak policijskih službenika i upozorili kako je to, uz nova pravila ulaska u šengenski prostor, uzrok velikim gužvama na graničnim prijelazim

Iz Sindikata policije Hrvatske (SPH) upozorili su u petak na nedostatak policijskih službenika i upozorili kako je to, uz nova pravila ulaska u šengenski prostor, uzrok velikim gužvama na graničnim prijelazima te pozvali Vladu da hitno donese plan zapošljavanja i popuni policijske redove.

"Kada ste zadnji put vidjeli policijskog službenika u odori ili da policijska ophodnja prolazi vašim kvartom ili naseljem bez obzira da li se radi o izlasku na intervenciju?", pitaju iz sindikata. Ističu da prevencija treba biti temelj sigurnosti građana, a da se trenutno zbog "administrativnih problema" ne može provoditi u potpunosti na zadovoljstvo i sigurnost svih građana".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ministarstvo unutarnjih poslova je "obučilo“ oko 170 novih policijskih službenika koji su već davno trebali početi raditi, no nije problem u MUP-u već u neobičnoj, u najmanju ruku, "glupoj" proceduri odobrenja zapošljavanja novih državnih službenika, tvrde u SPH. Zbog toga je moguće da samo jedno državno tijelo ne odradi propisanu proceduru i time onemogući prijam nasušno potrebnih policijskih službenika ili bilo kojeg drugog zaposlenika u državnoj službi, upozoravaju iz SPH. Napominju i da je planirani broj za prijam policijskih službenika nedovoljan za normalnije funkcioniranje policije, ali bi definitivno pomogao osobito u ovakvim situacijama poput problema na graničnim prijelazima.

"Država se ne smije ponašati poput noja, duboko zabijajući glavu u pijesak i ne razmišljajući što se događa u njezinom okruženju, dakle terorizam, ilegalni imigranti itd., ne stavljajući kao prioritet brigu o sigurnosti života i imovine svojih tj. naših građana koja se jedino može osigurati kroz dovoljan broj dobro educiranih i opremljenih policajaca. Ne bismo željeli da se kod nas nešto prvo dogodi da bi odgovorni shvatili da su policajci jedan od stupova države i koji su uvijek vjerni bez obzira što im država često nije majka nego maćeha", upozoravaju sindikalci.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!