Novosti / Hrvatska

kriza u najvećoj domaćoj kompaniji

RTL-ova ekskluzivna anketa: građani ne žele da Vlada spašava Ivicu Todorića!

Sutra u Saboru Vladin plan B za spašavanje Agrokora, a žele li građani da oni koje su birali na Agrokor i troše njihov novac - donosi eksluzivna anketa RTL-a

Daleko najviše građana, gotovo polovica, za krizu u Agrokoru krivi - gazdu. Dakle, glavnim krivcem za stanje u kojem se našao Agrokor građani smatraju vlasnika Ivicu Todorića, njih 46 posto.

19 posto ih smatra da je kriva politika Franje Tuđmana o 200 bogatih obitelji - i to smatra najmanje petina birača svih stranaka - osim HDZ-a - čijih glasača koji krive Tuđmana ima svega 3 posto. Da su krive sve dosadašnje vlade misli 17 posto građana, a banke i kreditore glavnim krivcem smatra njih 7 posto.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ostali ili ne znaju ili nemaju stav.

Odgovor na pitanje podržavaju li odluku o donošenju posebnog zakona kojim se spašava Agrokor Vladi se neće baš svidjeti. Čak 55 posto u potpunosti ili uglavnom NE podržava takav zakon, malo više od trećine - njih 36,5 posto - ga podržava, a 9 posto nema stava.

Oni koji podržavaju zakon to čine mahom zbog spašavanja radnih mjesta i gospodarstva, a oni koji ga ne podržavaju kažu da se njime spašava Todorića, da je on sam kriv i da mora snositi posljedice.

Kako bi građani riješili problem?

Ponudili smo im više opcija, a njih više od polovice definitivno se izjasnilo kako je rješenje u novoj upravi i novim vlasnicima. Pritom ih najviše, 31 posto, smatra da bi novi vlasnici trebali podijeliti koncern na više poduzeća, a njih 24 posto pak misli da bi Agrokor trebao dobiti novu upravu i vlasnike, ali ostati cjelovit.

18 posto građana rješenje vidi u stečaju Agrokora s preustrojem i nastanku novih poduzeća bez Ivice Todorića, a samo 8,5 posto ljudi je za podržavljenje, odnosno nacionalizaciju Agrokora. Još manje, samo 3 posto glasalo bi za likvidaciju, odnosno gašenje koncerna.
 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!