Novosti / Hrvatska

sjednica upravnog odbora

HAVC bez ravnatelja: Hrvoje Hribar razriješen na vlastiti zahtjev

HAVC bez ravnatelja: Hrvoje Hribar razriješen na vlastiti zahtjev
Zarko Basic/PIXSELL

Sljedeća sjednica održat će se 16.2. kada biraju novog ravnatelja. Do tada su obustavljene isplate za projekte

Ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar razriješen je te funkcije na vlastiti zahtjev. Prva je to informacija s današnje sjednice Upravnog odbora Hrvatskog audiovizualnog centra.

Sljedeća sjednica održat će se 16.2. kada biraju novog ravnatelja. Do tada su obustavljene isplate za projekte.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hribar je ostavku podnio na konstituirajućoj sjednici novoga Upravnog odbora HAVC-a nakon nepovoljnog mišljenja Državne revizije o radu Centra.

Novinarima je nakon sjednice rekao da poštuje mišljenje Državne revizije, bez obzira na to što se on osobno i HAVC s njome ne slažu, te da nije želio da djelatnost Centra pati zbog nastalih okolnosti.

U reviziji je, uz ostalo, navedeno kako je tijekom 2015. ravnatelj Hrvoje Hribar raspolagao sredstvima na temelju zaključenih ugovora, u iznosima iznad 50.000 kuna, bez odluke Upravnog odbora, a za iznose iznad 200.000 kuna bez suglasnosti osnivača, Ministarstva kulture, te da Upravni odbor Centra nije odlučivao o Financijskom planu i godišnjem obračunu za tu godinu, što nije u skladu s odredbama Zakona i Statuta.

Također, Financijski plan Centra ne sadrži prihode iskazane po vrstama, rashode i izdatke predviđene za trogodišnje razdoblje, te obrazloženje prijedloga financijskog plana i nije sastavljen u skladu sa Zakonom o proračunu.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Superpar stala
  SUPERPAR Goran uložio 555 kuna na Hanu: 'Jučer je baš nokte napravila i nisam siguran hoće li ući u štalu'

  Došlo je vrijeme za prvo klađenje muškaraca na svoje partnerice koje čeka prvi zadatak, a prije toga je Enis djevojkama dao rukavice da izaberu koje će boje biti njihovi timovi

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!