Novosti / Hrvatska

sramota!

Općina Dugi Rat vijećnicima darovala laptope, a oni ih prodali preko oglasnika!

Vijećnicima je prošlog Božića Općina na dar kupila laptope. Ali samo jedan od 15 vijećnika svoje računalo nosi na posao. Ostali su ih odlučili prodati preko oglasnika ili kod kuće na njemu gledati filmove

Nevjerojatna priča iz Dugog Rata. Umjesto da ih nose na sjednice, darovana računala vijećnici općine Dugi Rat odlučili su prodati ili koristiti u privatne svrhe. 

Priče o prodaji prijenosnih računala kojima je općina darovala vijećnike, općinskog načelnika i njegovog zamjenika čuo je i Domagoj Vuković, jedini od petnaest vijećnika koji laptop zaista koristi na sjednicama općinskog vijeća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Ni jedan od nas vijećnika taj laptop ne bi trebao vratiti jer nemamo nikakav potpisani ni revers, ni zaduženje da ga trebamo vratiti, a kako će načelnik to pravdati, sad je to njegovo pitanje", kaže općinski vijećnik HDS-a Domagoj Vuković.

Komentar smo pokušali dobiti od općinskog načelnika Jerka Roglića, međutim nakon što smo ga nazvali, javila se njegova tajnica. Rekla je da će nas spojiti s njim, a onda nekoliko sekunda nakon toga je rekla kako nije u uredu. Na pitanje kada će biti u uredu, odgovorila je "ne znam, mislim da smo se razumjeli".

Zato postupke dugoraćkih vijećnika ne razumije ministar uprave Ivan Kovačić koji je, upitan o ovom slučaju, za Slobodnu Dalmaciju izjavio da ne vjeruje što čuje. Iako, baš on ne bi trebao biti iznenađen budući je kao gradonačelnik susjednog Omiša, po preuzimanju vlasti, u uredu pronašao računalo kojeg njegov prethodnik Ivan Škaričić nikada nije ni upalio.

Za nekoliko mjeseci na redu su novi lokalni izbori. Neki od vijećnika će vjerojatno ostati bez svojih fotelja, no računala, ili nekoliko tisuća kuna zarade od njihove prodaje, dobra su utjeha.

Izdvojeno

  • Novi treneri 'Života na vagi'
    OD JESENI NA RTL-U Maja Ćustić i Edin Mehmedović treneri su u četvrtoj sezoni RTL-ova showa 'Život na vagi'!

    Snimanje četvrte sezone RTL-ovog showa „Život na vagi“ u punom je jeku, a nove kandidate osim nove lokacije na kojoj se snimanja odvijaju čekaju i novi treneri

  • RTL Danas
    RTL Danas

  • Reci što misliš!