Novosti / Hrvatska

tko će protiv bandića?

Macan za Vijesti.hr: 'Informacija kako Plenković gura Martinu Bienenfeld u utrku za Zagreb je probni balon'

Macan za Vijesti.hr: 'Informacija kako Plenković gura Martinu Bienenfeld u utrku za Zagreb je probni balon'
Igor Kralj/PIXSELL

'Dogovor oko proračuna HDZ-a i Bandića upućuje na moguce buduće dogovore, pa i na taj da mu se na megdan uputi kandidat koji ga ne moze pobijediti'

Već u veljači, kao što je najavio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, trebali bi biti poznati kandidati te stranke za lokalne izbore. Unatrag nekoliko mjeseci u kuloarima se spominjalo nekoliko imena kao potencijalnih kandidata te stranke za gradonačelni(cu)ka Zagreba.

Posljednje ime koje se spomenulo u tom kontekstu je ime direktorice Turističke zajednice grada Zagreba Martine Bienenfeld. Ime ove uspješne direktorice, prilikom slaganja Vlade Andreja Plenković, vezalo se i uz poziciju ministrice turizma. Kao što je poznato, ministrica nije postala, ali navodno predsjednik HDZ-a i Vlade sada želi Bienenfeld kao protukandidatkinju Milana Bandića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, službeno, u HDZ-u tu informaciju demantiraju. Tvrde da ne postoji nikakva ideja da Martina Bienenfeld bude HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu grada Zagreba.

Stručnjak za PR i politički marketing Krešimir Macan za Vijesti.hr kaže da je u zadnje vrijeme puno probnih balona u opticaju.

"Propuštena je inicijativa kada se činilo da je gradonačelnik Bandić u knock downu jer se, čini se, vratio prilično jak nakon Adventa i Snježne kraljice", kaže nam Macan. 

"Dogovor oko proračuna HDZ-a i Bandića upućuje na moguce buduće dogovore, pa i na taj da mu se na megdan uputi kandidat koji ga ne moze pobijediti, ali moze pomoći listi. A s druge strane uzeti ženske glasove Anki Mrak Taritaš i Sandri Švaljek", tvrdi naš sugovornik i zaključuje. 

"Iako mi se čini da se radi samo o probnim balonima i željama", na kraju će Krešimir Macan.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!