Novosti / Hrvatska

preuzimanja

Potpisan ugovor: OTP banka kupuje Splitsku banku

Potpisan ugovor: OTP banka kupuje Splitsku banku
Ivo Čagalj/Pixsell

Spajanjem poslovanja Splitske banke i OTP banke u Hrvatskoj nastat će banka značajnije veličine i većeg potencijala za razvoj u zemlji

Societe Generale je danas objavila kako je potpisala ugovor s grupom OTP o prodaji Splitske banke (SGSB) koja je u stopostotnom vlasništvu grupe Societe Generale.

Veličinom peta banka na hrvatskom tržištu, Splitska banka posluje s cjelovitom ponudom vlastitih proizvoda i usluga. U prosincu 2015.godine njezina je ukupna aktiva iznosila 3,6 milijarde €. Spajanjem poslovanja Splitske banke i OTP banke u Hrvatskoj nastat će banka značajnije veličine i većeg potencijala za razvoj u zemlji. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Središnja i istočna Europa je regija u kojoj Societe Generale prepoznaje potencijal za daljnji rast. Strategija banke u regiji je koncentrirati svoju prisutnost na tržištima gdje se može pozicionirati među vodećim bankama s odgovarajućim opsegom poslovanja, kako bi značajno doprinijela regionalnim prihodima. Societe Generale će i dalje tražiti prilike za konsolidaciju u središnjoj i istočnoj Europi.  
 
Transakcija će imati negativan učinak u iznosu od 240 milijuna EUR na prihode Grupe u 4. kvartalu 2016., te će nakon zaključenja generirati pozitivan učinak na financijske pokazatelje Grupe (CET1 + 8.5 bps). 
 
Ova transakcija podliježe odobrenju svih zakonskih regulatora. 

Izdvojeno

  • Novi treneri 'Života na vagi'
    OD JESENI NA RTL-U Maja Ćustić i Edin Mehmedović treneri su u četvrtoj sezoni RTL-ova showa 'Život na vagi'!

    Snimanje četvrte sezone RTL-ovog showa „Život na vagi“ u punom je jeku, a nove kandidate osim nove lokacije na kojoj se snimanja odvijaju čekaju i novi treneri

  • RTL Danas
    RTL Danas

  • Reci što misliš!