Novosti / Hrvatska

mnogo zainteresiranih

Lički proizvođač vode Sveti Rok nakon stečaja odlazi u ruke Arapa? 'Dobri smo sluge, ali loši gospodari'

Bistra lička voda jedna je od najboljih na svijetu, ali to punionicu Sveti Rok svejedno nije spasilo od propasti. Punionica je otišla u stečaj i ide u prodaju

Kap po kap i prelila se čaša. Dugovanja punionice vode Sveti Rok popela su se na nevjerojatnih 65 milijuna kuna i punionica je otišla u stečaj. Mještani zbog toga žale i pitaju se tko će kupiti pogon vrijedan manje od dugovanja, a koji je procijenjen na 45 milijuna kuna.

"Ako ti je Bog dao nešto prirodno i s time možeš prirodno crpit, a ti nisi kadar s tim upravljati, onda bolje da nisi ni počeo. Mi smo dobre sluge, ali loši gospodari. Nama treba netko da nama gospodari. A tko će nam nego stranac", rekao je Luka Jurjević Braja iz Sv. Roka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jedna od najboljih voda na svijetu dolazi iz bazena ispod podvelebitskog izvora Kozjak.

Voda sa izvora Kozjak u sebi ima savršen omjer magnezija i kalcija i zato je jedna od najkvalitetnijih hrvatskih voda.

Zato zainteresirnih kupaca ne nedostaje - od hrvatskih maloprodajnih lanaca, pa do jednog kanadskog konzorcija i distributera vode iz Saudijske Arabije koji već otkupljuje vodu iz ličke punionice i cijeni je kao jednu od najboljih na svijetu. 

"Oni su naši kupci i oni su vrlo dobro upoznati sa kvalitetom vode. On je vrlo dobro upoznat s tim što kod nas kupuje i smatra da bi to bila opravdana investicija kupiti sam izvor, odnosno punionicu vode", rekao je Frane Dobrović, stečajni upravitelj punionice Sv. Rok.                    

U maloj ličkoj općini Lovinac, koja ima prihode od koncesijske naknade na izvor, ali i muku s raseljavanjem stanovništva, žarko žele da punionica opstane jer je 30-ak radnih mjesta za njih velika stvar.

"Ja bih povukao usporedbu - to je kao 30 tisuća radnih mjesta u Zagrebu. Toliko je dragocjeno. Nama je 30 radnih mjesta svemir doslovno. Najvažnije nam je da sad dođe dobar kupac i da održi tu proizvodnju i da je s vremenom i proširi", Hrvoje Račić, načelnik Općine Lovinac.

Sadašnja koncesija odobrava crpljenje 30 milijuna litara vode godišnje, ali za nove kupce moguće je da se koncesija i proširi.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Doris Dragovic, Doris Pincic
  Omiljena pjevačica i voditeljica Doris&Doris: Pinčić se pohvalila fotografijom s obožavanom pjevačicom Dragović i saznala informacije koje su je šokirale

  Nije tajna da je voditeljica showa „Fittest Family“, Doris Pinčić Rogoznica velika obožavateljica lika i djela jedne od ponajboljih hrvatskih pjevačica Doris Dragović.

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Reci što misliš!