Novosti / Hrvatska

put koji ne vodi nikamo

RTL doznaje: u most preko Drave uloženo je preko milijardu kuna, no od autoceste se odustaje

Skupi most koji preko Drave ne vodi nikamo. U RTL-u Danas izvještavali smo već o njemu. Upravo taj most uskoro čeka svoje otvorenje, a kako doznajemo, od nastavka izgradnje autoceste do Mađarske za sada se odustaje

Na koridoru 5c, za milijardu i 180 milijuna kuna izgrađen je most preko rijeke Drave koji svaki dan čeka svoje otvorenje iako i dalje vodi - nikamo.

Velebni je most izgrađen kao dio autoceste. On je širok, ima šest traka, no nakon mosta autoceste - neće biti. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ministarstvo je naime, najavilo izgradnju tek dvosmjerne brze ceste. Mnogi se pitaju, čemu onda tolika investicija za most, a baranjske vozačice osjećaju se prevarenima.

"Nije dobro što neće biti, nije dobro. Autocesta bi bila dobra za sve, posebno za Baranju, smatram da smo zakinuti time", smatra Branka iz Dardi.

Giussepe je u Osijek doputovao iz Švicarske. No autoput ga je doveo samo do Mađarske.

"Bolje da ovdje ima autoceste. Iz Švicarske sam putovao 13 sati.

U ministarstvu govore kako za punu autocestu još ne postoje odgovarajući uvijeti.

Fazna gradnja autoceste podrazumijeva gradnju jednog kolnika od Belog Manastira do mosta Drava. Dogradnja u puni profil autoceste izvodit će se kad dođe do povećanja prometa.

No s tim odgovorom u županiji nisu zadovoljni.

"Neki govore da ovdje nema dovoljno prometa na cesti A5, ali čisto logičko razmišljanje nam nameće pitanje 'kako će ga i biti kad za sada ta cesta ne vodi nikamo?'. Vidimo i Pelješki most, vidimo i izgradnju cesta u Istri, i u drugim dijelovima Hrvatske, dok se ovo pitanje koridora 5c razvlači već previše godina", prokomentirao je dožupan Dragan Vulin. 

A po svemu sudeći još će nekoliko godina i proći do izgradnje konačna 33 kilometra autoceste od Osijeka do Mađarske, jer u ministarstvu govore, čak niti otkup zemljišta još nije priveden kraju. 

Izdvojeno

 • Novi treneri 'Života na vagi'
  OD JESENI NA RTL-U Maja Ćustić i Edin Mehmedović treneri su u četvrtoj sezoni RTL-ova showa 'Život na vagi'!

  Snimanje četvrte sezone RTL-ovog showa „Život na vagi“ u punom je jeku, a nove kandidate osim nove lokacije na kojoj se snimanja odvijaju čekaju i novi treneri

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Reci što misliš!