Novosti / Hrvatska

USPJEH BIOGRADSKOG BRODOGRADITELJA

Hrvatska polupodmornica postala hit na Maldivima: 'Maštao sam da je jednom isporučim na ovakvo mjesto'

Hrvatska polupodmornica postala hit na Maldivima: 'Maštao sam da je jednom isporučim na ovakvo mjesto'
Agena Marin

Podmornica je u dijelovima otpremljena na dalek put, a ondje su je djelatnici Agene Marin dočekali i sastavili u tamošnjem brodogradilištu

Inovativna polupodmornica biogradskog brodograditelja Agena Marin već neko vrijeme turiste na 30-ak lokacija diljem Jadrana vodi u impresivno razgledavanje podmorja. No, sada će u vožnji u ovom hrvatskom proizvodu moći uživati i turisti na Maldivima.

Naime, maldivska tvrtka Universal Enterprises otkupila je prepoznatljivi crveni SemiSUBMARINE za 12 putnika za potrebe svog turističkog resorta na otoku Kuramathi, doznaje Zadarski.hr.

Podmornica je u dijelovima otpremljena na dalek put, a ondje su je djelatnici Agene Marin dočekali i sastavili u tamošnjem brodogradilištu. A sada osposobljavaju posadu koja će polupodmornicom upravljati.

"Kada sam tek započinjao graditi polupodmornicu, maštao sam da je jednom isporučim na ovakvo mjesto. Naime, podvodni svijet Maldiva je toliko bogat i šarolik, da se neprekidno izmjenjuju jata riba, kornjače, raže, a vidljivost doseže dubinu od 15 metara. U jednom trenutku su uz podmornicu plivala četiri morska psa, što je za nas s Jadrana bio zaista nesvakidašnji prizor", kaže za Zadarski.hr direktor Agene Marin Mladen Peharda.

Zanimljivo, vijest o otkupu ove polupodmornice toliko se brzo proširila Maldivima da je još jedna tamošnja konkurentska tvrtka odlučila kopirati ovaj potez pa će tako još jedan hrvatski proizvod uskoro ploviti maldivskim vodama.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!