Novosti / Hrvatska

skromna na riječima

Bernardica Juretić za RTL progovorila o prošlosti časne sestre, a otkrila je i što misli o abortusu

Jedna od popularnijih ministrica, bivša časna sestra Bernardica Juretić otkrila je za RTL Danas kako joj teku prvi dani na novoj funkciji, zašto neće postati članicom HDZ-a, ali i komentirala tajnu svog mladolikog izgleda

Jedna od popularnijih ministrica, bivša časna sestra Bernardica Juretić otkrila je za RTL Danas kako joj teku prvi dani na novoj funkciji, zašto neće postati članicom HDZ-a, ali i komentirala tajnu svog mladolikog izgleda. 

"Što se tiče snalaženja, meni se nije problem snaći. Voljela bih biti više operativna", komentirala je kako se snalazi na novoj poziciji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Oprost dugova je bio jednokratni projekt. Nastavljamo s vaučerima za struju. Do kraja školske godine osigurana je hrana za svu gladnu djecu u školama", kazala je na kakvim projetima se trenutno radi u Ministarstvu socijalne politike i mladih.

Upitana je li joj problematično da se blagoslivljaju ministarstva, odgovorila je: "Ne vidim zašto se ne bi ministarstva blagoslivljala. Svi javni prostori se mogu blagoslivljati".

"Vlada je za sve građane. To nema veze jedno s drugim", odbacila je slutnje kako će Crkva imati utjecaja na političke odluke Vlade.

Juretić je objasnila gdje će Vlada pronaći 1.000 eura za svako novorođeno dijete, što je bilo jedno od važnijih predizbornih obećanja HDZ-a.

"Mi smo upravo na izradi proračuna, nadam se da ćemo uspjeti do sljedećeg tjedna iznaći pozicije iz kojih će se ta mjera moći ostvarivati", kazala je ministrica socijalne politike i mladih.

Na pitanje što misli o abortusu, medicinski potpomognutoj oplodnji i životnom partnerstvu, Juretić je ostala suzdržana od komentara.

"To su svjetonazorska pitanja i to nam nisu prioriteti. Ne bih sada o tome, o tome ćemo poslije", dodala je.

Što nam je još otkrila o modnom ukusu, mladolikom izgledu i prošlosti časne sestre, pogledajte u videu! 
 

Viber

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!