Novosti / Hrvatska

donosimo popis ministara

Orešković predstavio novu Vladu: 'Ovo je Tim's team! Zdravi miks starih i novih'

Tihomir Orešković je kazao kako je u posljednjih 10 do 15 dana imao više od 60 sastanaka s vrlo kvalitetnim ljudima iz svijeta businessa, akademske zajednice i iz javnog sektora te da je na kraju izabran vrlo kvalitetan tim, koji je nazvao 'zdravim miksom mladih i novih ljudi, koji će vrlo pozitivno zajedno surađuvati'

Mandatar Tihomir Orešković u podne se u Hotelu Sheraton obratio javnosti vezano uz sastav nove Vlade, najavljeno je iz HDZ-a.

Sviđa li vam se sastav nove vlade koji je u četvrtak predstavio mandatar Tihomir Orešković?

Rezultati
 • Da, mnoštvo je novih lica, treba im dati priliku   30% (268)
 • Ne, bit će ovo najgora vlada ikad   39% (348)
 • Još uvijek nemam mišljenje, vrijeme će pokazati   19% (164)
 • Nije me briga, ionako će svi raditi u svoju korist   12% (105)
Vrati se na glasanje

"Ovo je Tim's team", tako je mandatar predstavio svoju vladu.

Kazao je kako je obavio 60 razgovora u zadnjih 15 dana.   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Zdravi miks mladih i novih, kao i zdravi miks koji će pozitivno surađivati zajedno, bitno mi je da imamo timski duh. Našli smo se ujutro, pozitivan je tim i pun energije", pojasnio je.

Novinarima je prije obraćanja mandatara Oreškovića podijeljen popis predloženih ministara, na kojem nije naveden ministar unutarnjih poslova, a neslužbeno se doznaje da je to Vlaho Orepić, prvi zapovjednik Ratne luke u Pločama i aktivist.

Novinarima je prije obraćanja Oreškovića podijeljen popis predloženih ministara, a u njemu stoji da će prvi potpredsjednik Vlade biti predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, dok će čelni čovjek MOST-a Božo Petrov biti potpredsjednik Vlade.

Za ministra financija odabran je Zdravko Marić, menadžer iz Agrokora, a ministra vanjskih i europskih poslova Miro Kovač, međunarodni tajnik HDZ-a.

Za ministra gospodarstva predlaže se Tomislav Panenić, načelnik općine Tompojevac, obrane Josip Buljević, savjetnik predsjednice Republike, pravosuđa Ante Šprlje, sudac iz Metkovića, a uprave Dubravka Jurlina Alibegović s Ekonomskog instituta Zagreb.

Vezana vijest

Orešković, Karamarko, Petrov vremena je sve manje Ovo su najizgledniji kandidati za ministre: Most stavio veto na ministra financija Marića pa ga povukao

Ministarstvo poduzetništva i obrta trebao bi preuzeti Darko Horvat, predsjednik međimurskog HDZ-a, rada i mirovinskog sustava Nada Šikić, predsjednica HDZ-ovog Odbora za umirovljenike, mirovinski sustav i socijalnu politiku, a Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, gradonačelnik Novog Vinodolskog i član Predsjedništva HDZ-a.

Za ministra poljoprivrede predložen je Davor Romić s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, turizma Anton Kliman, poduzetnik i dopredsjednik istarskog HDZ-a, zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović sa zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje, graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević, načelnik općine Nerežišća, a branitelja Mijo Crnoja, umirovljeni pukovnik HV-a.

Ministrom zdravlja trebao bi postati Dario Nakić, bivši ravnatelj zadarske Opće bolnice, znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar s Filozofskog fakulteta u Rijeci, kulture Zlatko Hasanbegović s Instituta Ivo Pilar, regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, župan Virovitičko-podravske županije, a socijalne politike i mladih Bernardica Juretić, bivša ravnateljica  Vladinog Ureda za suzbijanje zlouporabe droga.

(Foto: Davor Visnjic/PIXSELL)

Viber

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Jana nije ni trepnula dok su žohari šetali po njoj! (thumbnail)
  NEUSTRAŠIVA ČEHINJA Jana otkrila zašto se ne boji žohara: 'Uzgajali smo ih, to je hrana za gmazove'

  Jana i Miroslav trenutno su najbolji par u showu 'Superpar', s najviše novca u kasici, a Enis je izjavio da više ne zna kako da ih slomi jer sve izazove prolaze s lakoćom

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Reci što misliš!