Novosti / Hrvatska

'NEMA POVRATKA NA STARO'

Vijesti.hr ekskluzivno donose detalje ugovora koalicije 'Hrvatska raste'!

Vijesti.hr ekskluzivno donose detalje ugovora koalicije 'Hrvatska raste'!
Marko Jurinec/PIXSELL

U Varaždinu je danas potpisan koalicijski sporazum koji su uoči parlamentarnih izbora potpisali predsjednici SDP-a, HNS-a, HSU-a, laburista, Autohtone - hrvatske seljačke i Zagorske stranke

VARAŽDIN - U Varaždinu je danas potpisan koalicijski sporazum 'Hrvatska raste' koji su uoči parlamentarnih izbora potpisali predsjednici SDP-a, HNS-a, HSU-a, laburista, Autohtone - hrvatske seljačke i Zagorske stranke.

Sporazum su potpisali predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Zoran Milanović, predsjednica Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati Vesna Pusić, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja, predsjednica Hrvatskih laburista - stranka rada Nansi Tireli, predsjednik Autohtone - hrvatske seljačke stranke Stanko Grčić i predsjednik Zagorske stranke Miljenko Jernejić.

Prema raspodjeli mandata na listama SDP-u pripada 94,HNS-u 24, HSU-u 10, Laburistima 8, a AHSS-u 4 mjesta. U sporazumu je ostavljen prostor i da se novoj koaliciji naknadno pridruži IDS. Slogan je koalicije "Hrvatska raste, nema povratka na staro".

Vijesti.hr došle su u posjed ugovora koalicije 'Hrvatska raste' čije detalje ekskluzivno donosimo.

"Prije četiri godine obećali smo red i rad i nakon četiri godine u Hrvatskoj ima više reda i slobode. Uveli smo red u državne financije, imamo prvi put primarni suficit proračuna i idemo u smanjivanje duga. Pokazali smo da se s problemima znamo nositi i da ih gledamo u oči", izjavio je nakon potpisivanja predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

"Ova koalicija stvara posao, a naša konkurencija ga uništava korupcijom. Mi smo spremni još četiri godine voditi Hrvatsku, pametniji i iskusniji. Dokazali smo da imamo dobre namjere, ovo je koalicija glave i srca - glave za Hrvatsku i srca za Hrvatsku. Naši ciljevi su da za četiri godine Hrvatska bude među 10 država u Europi u kojoj se najlakše može raditi posao. U Hrvatskoj danas sve raste!", kaže premijer.

"Daleko smo od kraja puta, ali ovo je kraj jednog teškog početka nakon kojeg će sve biti drugačije. Zbijmo glave skupa, kada smo zajedno onda smo jaki, a kada smo razjedinjeni onda smo slabi. Mi imamo svoje rezultate i ponosno ih pokazujemo jer stvarani su u teškim uvjetima. Tu sam da služim svojoj zemlji, spremni smo nastaviti posao iskreno i pošteno! I kad je u pitanju Piranski zaljev i kad je u pitanju švicarac - građani su nam prvi, građani su nam drugi, a trećeg nema!", zaključio je Milanović nakon kojeg se javnosti obratila Vesna Pusić.Marko Jurinec/PIXSELL

"Za ovu zemlju najvažnije su gospodarske teme, ali o njima se ne govori najviše. Nisam mogla ni zamisliti da bi 2015. godine teme u izborima mogle biti zastrašivanje, politika straha i tko će se kome osvetiti nakon izbora. Pred nama, uz bitku za bolji život, predstoji borba za prostor slobode od straha i slobode od prijetnje. I zato na na izborima imamo jasnu dilemu - biramo li Hrvatsku koja gospodarski raste ili Hrvatsku koja pada; biramo li koaliciju koja raste u građanskim slobodama ili onu koja pada u prijetnje i strah", izjavila je čelnica HNS-a Vesna Pusić.

"Koalicija koja razmišlja lijevo moralno je miljana daleko od druge strane koja se još bavi prošlošću i neutemeljenim ružnim temama. Ovo je vlada koja je pokazala da je korupcija nešto što u Hrvatskoj nije poželjno", tvrdi šefica Laburista Nansi Tireli.

"Za Hrvatsku koja raste na osobnoj i zajedničkoj razini se vrijedi boriti. Danas daleko bolje znamo što je problem i kako ga riješiti. Puno bolje nego prije četiri godine kada nismo znali na što dolazimo", tvrdi prvi čovjek HSU-a Silvano Hrelja.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!