Novosti / Hrvatska

veliki uspjeh

Hrvatski učenici u konkurenciji 53 zemlje osvojili zlato na Svjetskom debatnom prvenstvu

Hrvatski učenici u konkurenciji 53 zemlje osvojili zlato na Svjetskom debatnom prvenstvu
RTL

Naši su srednjoškolci pobjedama protiv Španjolske, Mađarske, Bahreina, Argentine i Litve postali svjetski prvaci

Hrvatska debatna reprezentacija osvojila je prvo mjesto na Svjetskom debatnom prvenstvu u Singapuru u kategoriji država izvan engleskog govornog područja. Hrvatsku su predstavljali srednjoškolci Martin Rosenzweig, učenik XV. gimnazije te Marija Jarnjak, Eta Krpanec, Tin Puljić i Luka Petrović, učenici II. gimnazije.

Ovaj izniman uspjeh hrvatskih učenika postignut je na Svjetskom prvenstvu u debati održanom u Singapuru od 25. srpnja do 5. kolovoza 2015. godine. U konkurenciji 53 zemlje svijeta naši su srednjoškolci pobjedama protiv Španjolske, Mađarske, Bahreina, Argentine i Litve postali svjetski prvaci u debati u kategoriji zemalja kojima engleski nije materinji jezik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Ovaj uspjeh rezultat je napornog rada i priprema. Spremali smo se tijekom cijele školske godine, a od završetka nastave svakodnevne pripreme zahtijevale su i žrtvovanje prvog dijela ljetnih praznika. Ako uzmemo u obzir da je nedostajala samo jedna presuda u našu korist za još bolji rezultat, žrtva se očito isplatila. Reprezentacija će nastaviti raditi kao i do sada te se nadamo još boljim rezultatima dogodine'' rekla je trenerica hrvatske reprezentacije, Anastazija Stupar.

Debatna reprezentacija djeluje u sklopu Hrvatskog debatnog društva, udruge koja u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske podučava djecu ovoj izvanškolskoj aktivnosti. Na svjetskom prvenstvu debatirali su o problemu imigracije, prilagodbi radnog zakonodavstvo zahtjevima modernog tržišta, poboljšanju sustava kaznenog zakonodavstva, utjecaju anketa javnog mijenja na političke utrke te o zaduživanju država i rješavanju dugova Grčke. Uzmemo li u obzir kompleksnost ovih tema i njihovu odsutnost u školskoj nastavi, uspjeh naših učenika i učenica čini se još značajnijim.

 

 

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Jana nije ni trepnula dok su žohari šetali po njoj! (thumbnail)
  NEUSTRAŠIVA ČEHINJA Jana otkrila zašto se ne boji žohara: 'Uzgajali smo ih, to je hrana za gmazove'

  Jana i Miroslav trenutno su najbolji par u showu 'Superpar', s najviše novca u kasici, a Enis je izjavio da više ne zna kako da ih slomi jer sve izazove prolaze s lakoćom

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Reci što misliš!