Novosti / Crna kronika

UNATOČ ZABRANI

Zbog nadripisarstva optužen odvjetnik u mirovini: Prijeti mu novčana kazna od 72.000 kuna

Zbog nadripisarstva optužen odvjetnik u mirovini: Prijeti mu novčana kazna od 72.000 kuna
Pixabay

Općinsko državno odvjetništvo predložilo je izdavanje kaznenog naloga

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je pred splitskim Općinskim sudom optužnicu protiv hrvatskog državljanina (78) zbog počinjenja kaznenog djela nadripisarstva, a Hina neslužbeno doznaje da se radi o odvjetniku u mirovini.

Na teret mu se stavlja da je od 29. rujna 2014. do 24. rujna 2018. na području Splita, znajući da rješenjem nadležne komore od 7. srpnja 2014., koje je postalo pravomoćno 29. rujna te godine, ima zabranu obavljanja odvjetničke dužnosti.

Iako svjestan da nije ovlašten baviti se pružanjem pravne pomoći kontinuirano je sastavljao razna pismena i podneske te zastupao građane u parničnim i kaznenim predmetima pred općinskim sudom, doznaje se u odvjetništvu. 

Te je poslove kao punomoćnik i branitelj u predmetima naplaćivao sukladno odredbama Tarife o nagradama i naknadi troškova za rad odvjetnika. 

Općinsko državno odvjetništvo predložilo je izdavanje kaznenog naloga kojim se prihvaća zahtjev općinskog državnog odvjetništva da se okrivljenik proglasi krivim i da mu se izreče novčana kazna od 72.000 kuna uz obvezu plaćanja troškova kaznenog postupka u iznosu od 1500 kuna.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Testirali smo znanje Duške Jurić o Bibinom svijetu: Evo kako je prošla! (thumbnail)
  Intervju Evo kako danas izgleda Sandra iz 'Bibinog svijeta': Duška Jurić je novinarka, ali priznaje: 'Pamtit ću to cijeli život'

  Gledatelji RTL Kockice ponovno je mogu gledati u omiljenoj seriji 'Bibin svijet', a mi smo razgovarali s mladom novinarkom Duškom Jurić koja je glumila buntovnu Sandru Fruk

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!