Novosti / Crna kronika

obiteljsko nasilje

Nagrađivani policajac godinama zlostavlja suprugu: 'Udario me šakom, krv mi je šikljala iz glave'

Nagrađivani policajac godinama zlostavlja suprugu: 'Udario me šakom, krv mi je šikljala iz glave'
Ilustracija/Thinkstockphotos.com

U dva navrata je bio uhićivan, a na leđima nosi pravomoćnu sudsku presudu za prijetnje smrću, obiteljsko nasilje i zlostavljanje djeteta

Umirovljeni zadarski policajac Stjepan Čvrk, koji je dva puta bio nagrađivan u službi, godinama zlostavlja suprugu Antoniju Čvrk s kojom je u braku punih 20 godina. Zbog nasilja u obitelji neko vrijeme s djecom je provela u sigurnoj kući, no kako ju je i tamo partner pronalazio, njezin mir bio je kratkog vijeka. 

Inače, Stjepan je u dva navrata bio uhićivan, a na leđima nosi pravomoćnu sudsku presudu za prijetnje smrću, obiteljsko nasilje i zlostavljanje djeteta od 2013. do srpnja 2015. Iz službe je udaljen krajem 2017., a protiv njega je bio podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka u kojem je proglašen odgovornim. 

'Kad pije, sav se izobliči'

"Na godišnjicu braka 12. prosinca 2018. došao je s prijateljem s kojim u fušu radi fini kamen. Malo smo popili, bili smo u Kožini gdje su oni usput nešto odvezli. Pritom je vikao i psovao. Govorili su mi da sam glupa glupača. Odjednom je odlučio da se kući po mraku vraćam pješice. Udario me šakom u glavu i bacao me po autu kao vreću krumpira. 

On kad pije, sav se izobliči. Pjena i voda mu krenu na usta. Udario me šakom u glavu. Krv mi je šikljala iz glave. Probušio mi je jaknu. Jedva sam izašla iz auta pa me počeo gušiti vičući prijatelju: ‘Ubit ću je’. Mislila sam da sam gotova", ispričala je za Jutarnji list Antonija otkrivši da ni sama ne zna točno koliko je puta suprug "na njoj razbio stolicu".

Branio se da je pod stresom zbog posla

Tvrdi da se Stjepan krvavom rukom mazao po licu te svom prijatelju rekao da je ona udraila njega. "Znao je gdje udariti bez da ostanu veliki tragovi. Brzo je tu noć došla policija pred kojima je on počeo galamiti da sam ja samu sebe izmlatila", otkrila je Antonija koja je nakon toga odvezena na Hitnu, a muž u lisicama na obradu.

Čvrk se branio da je bio pod stresom zbog posla, a i mučila su ga dva kredita u "švicarcima" pa se odao alkoholu. Bio je spreman na uvjetnu kaznu, tvrdio je da mu je iskreno žao, da se situacija u obitelji popravila, a sud je molio da ga ne pošalju u zatvor jer od mirovine neće moći vraćati kredite. U sudskoj presudi stoji i da su supruga i jedno od djece molili sud da Čvrka ne šalje u zatvor jer se popravio i promijenio na bolje te da žive “idealnim obiteljskim životom", piše Jutarnji list.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana je objavila novi video
  NOVI VIDEO Hana Rodić otvorila dušu: 'U osnovnoj školi bila sam najveći luzer, a u srednjoj buntovnica'

  Hana je u novom videu otkrila brojne detalje o sebi i svojoj vezi s Goranom

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!