Novosti / Crna kronika

Osuđen na 5 godina zatvora

Pročitajte što je sutkinja rekla u obrazloženju presude Darku Kovačeviću Daruvarcu

Obrazloženje presude pročitala mu je sutkinja Općinskog suda u Zadru Mitra Meštrović

Darko Kovačević Daruvarac proglašen je krivim na Općinskom sudu u Zadru jer je pretukao i teško ozlijedio 18-godišnju Lorenu Gurlicu. Nepravomoćno je osuđen na pet godina zatvora.

Za nanošenje teških tjelesnih ozljeda bivšoj djevojci dobio je 4,6 godina, a za prijetnje 10 mjeseci. Ukupno mu je kazna objedinjena na pet godina bezuvjetnog zatvora. 

Obrazloženje presude pročitala mu je sutkinja Mitra Meštrović:

"U ime Republike Hrvatske danas objavljujem i donosim sljedeću presudu vezanu za okrivljenoga Darka Kovačevića, ovdje svima, vjerujem, poznatoga. 

Darko Kovačević Daruvarac Fotogalerija

Proglašavam ga krivim što je dana 28. svibnja 2018. godine u Zadru, u ulici Benka Benkovića 30, u caffe baru Chill Out, oštećenici Loreni Gurlici s kojom je bio povremenoj vezi u cilju da je ustraši, jer je u navedeni caffe bar donio ručnu bombu, zaprijetio riječima: "Ako me prijaviš policiji, 20 godina ću biti u zatvoru, ali kada izađem ubit ću tebe i tvoju obitelj", a što je kod oštećene izazvalo strah za sebe i obitelj.

Dana 13. lipnja 2018. godine oko 21 sat, kad je oštećenica Lorena Gurlica došla u isti caffe bar, bez povoda ju je udario glavom u potiljak. Zatim je za njom otišao u WC optuživši je da ga vara, opalio joj je dvije do tri triske, a potom je u namjeri da je teško ozlijedi počeo udarati šakama po glavi. Kad je u WC ušao Ante Kokić i rekao: "Nemoj je toliko tući, ubit ćeš je", istom je odgovorio "To i želim".

U jednom trenutku Lorena je pobjegla u drugi WC. Ponovo je ušao za njom i ponovo je počeo tući šakama u glavu, a u jednom trenutku je uhvatio za glavu i s njom dva, tri puta udario u umivaonik, zbog čega je oštećenica Lorena pobjegla u unutrašnjost caffe bara, gdje ju je okrivljenik bez povoda i uz prisutnost drugih osoba hvatao za kosu, bacao na pod, a potom je i udarao otvorenim dlanovima i zatvorenim šakama te nogama u tijelo i glavu, uslijed čega je oštećenica Lorena Gurlica zadobila teške tjelesne ozlijede.

Što se tiče djela i kazni, kazne su sljedeće: za tešku tjelesnu ozljedu kazna vam je ukupno četiri godine i šest mjeseci, a za prijetnju 10 mjeseci. Ukupno pet godina bezuvjetnog zatvora", kazala je sutkinja Mitra Meštović u obrazloženju presude. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana je objavila novi video
  NOVI VIDEO Hana Rodić otvorila dušu: 'U osnovnoj školi bila sam najveći luzer, a u srednjoj buntovnica'

  Hana je u novom videu otkrila brojne detalje o sebi i svojoj vezi s Goranom

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!