Novosti / Crna kronika

u istom kafiću u kojem je premlatio djevojku...

Daruvarcu prijatelji priredili slavlje, majka pretučene djevojke za RTL: 'Ne spava, i dalje prima prijetnje!'

Daruvarcu prijatelji priredili slavlje, majka pretučene djevojke za RTL: 'Ne spava, i dalje prima prijetnje!'
Dino Stanin/PIXSELL

Prvu noć Daruvarčeve slobode i činjenica da živi svega 300-ak metara dalje, žrtva i njezina obitelj teško su podnijele

'Pravda za nju': Prosvjed protiv puštanja na slobodu Darka Kovačevića Daruvarca Fotogalerija

Dan nakon puštanja Darka Kovačevića Daruvarca na slobodu, u Zadru je organizirana prosvjedna šetnja središtem grada pod nazivom "Stop nasilju pravosuđa. Pravda za nju." 

Za to vrijeme zgradu pretučene djevojke obilazi policija, a žrtva i njezina obitelj primaju prijeteće poruke Daruvarčevih prijatelja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Sram vas bilo! Sram vas bilo! Hoćemo pravdu, hoćemo pravdu!"

... uzvikivalo je stotinjak prosvjednika ispred zadarskog suda gdje su došli ogorčeni jučerašnjim puštanjem iz pritvora Darka Kovačevića koji je prije šest mjeseci brutalno premlatio 18-godišnju Zadranku.

"Došla sam na prosvjed jer tražim pravdu, ništa više, samo pravdu. Ministre sram Vas bilo i svih u pravosuđu", kaže Marta iz Zadra.

Prosvjed su organizirali SDP-ov Forum žena i Forum mladih

"Ovo je još jedan primjer rodno uvjetovanog nasilja, zahtjevamo od Vlade Republike Hrvatske da odmah, ali odmah, počne provoditi mjere iz Istanbulske konvencije. O korumpiranom pravosuđu sve smo rekli ovim prosvjedom", poručuje Danijela Vukoša, predsjednica Foruma žena GO SDP Zadar.

"Mi ne govorimo da to nije po zakonu, ali to uvijek ispada da žrtve pate, da su suci profesionalci i da je sve po zakonu i nama je polako toga već dosta", dodaje Andrija Jurčević, predsjednik Foruma mladih GO SDP-a Zadar.

Mjesec dana poslije, manevrom obrane, Daruvarac izlazi na slobodu! Fotogalerija

Prije dolaska pred sud prosvjednici su šetnjom prošli kroz cijelo središte grada pa i uz grafit u kojem se Daruvarca izjednačava s ubijenim narkobosom.

Reakcija ima sa svih strana. Odvjetnik Luka Mišetić kritizirao je na twitteru svog kolegu odvjetnika koji je branio Daruvarca.

"Dosta je više laži, dosta je više mafije. Svi suđeni, nitko nije osuđen", kaže Loreta Belić iz Zadra.

"Ja mislim da je greška u zakonu o kaznenom postupku koji je šupalj kao ona bodulska vrša i on je napravljen tako da pogoduje, a ne da sudi", ističe Duško Polovina.

Pojavile su se i informacije da je Darku Kovačeviću Daruvarcu sinoć priređeno slavlje za izlazak iz pritvora u istom kafiću u kojem je premlatio djevojku što je razljutilo njezinu obitelj i prijatelje.

"Radilo se o jedno 10-ak osoba koji su ono priredili jedno slavlje za njega, za njegov izlazak", kaže Ivica Basar, prijatelj pretučene djevojke.

"Taj nažalost sotonistički čin se održao, jer ja to ne mogu drukčije nazvati. Teško mi pada činjenica da netko tko ima dijete slavi izlazak nekoga tko je naudio tuđem djetetu", dodaje Ana Gurlica, majka pretučene djevojke.

Prvu noć Daruvarčeve slobode i činjenica da živi svega 300-ak metara dalje žrtva i njezina obitelj teško su podnijele.

"Dosta nas je strah, bez obzira što je policija ispred zgrade konstantno. Nije spavala, prima prijetnje i dalje i sad je primila prijetnju preko instagrama, s lažnih profila i tako dalje. Pisali su nam da ćemo krvav Božić imati", kaže Ana Gurlica, majka pretučene djevojke.

Sve koji su prijetili po društvenim mrežama, kaže Ana, policija je pronašla.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Željko Bilić odabrao djevojke koje vodi na farmu
  Čestitamo! Željko pronašao sreću zahvaljujući 'Ljubav je na selu': 'Ženim se, a u prosincu ću postati i tata!'

  Željko je na svojoj farmi ugostio Maju Švaljug, Jacqueline Kale, Ružu Pejić i Paulinu Tomičić

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!