Novosti / Crna kronika

uhićene tri osobe

Koristili njihovu tešku situaciju i prisilili ih na prostituciju bez zaštite: Dvije djevojke ostale trudne!

Koristili njihovu tešku situaciju i prisilili ih na prostituciju bez zaštite: Dvije djevojke ostale trudne!
Thinkstock.com

Oduzimali su im velik dio novca, a određivali su i kad će djevojke raditi te su ih obmanuli o uvjetima rada

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podignulo je opužnicu protiv tri osobe - 37-godišnjeg Kaštelanina, 35-godišnjeg Zagrepčanina i 42-godišnje žene nepoznatog prebivališta zbog regrutiranja djevojki za prostituiranje u Njemačkoj

Osim emocionalnog i financijskog iskorištavanja uzimanjem polovice zarade, svodnici su zbog prisiljavanja djevojaka na pružanje seksualnih usluga bez korištenja prezervativa doveli do toga da su dvije djevojke ostale trudne.

Trojac je radio po sljedećem principu. Kaštelanin je bio zadužen za pronalaženje djevojaka, među kojima su bila i dvije 24-godišnjakinje i jedna 21-godišnjakinja. Zagrepčanin i 42-godišnjakinja su izrađivali oglase te pronalazili klijente s kojima su dogovarali cijene, koje su bile od 50 do 150 eura. Polovicu tog iznosa naravno, djevojke su isplaćivale njima. 

Osim što su im oduzimali velik dio novca, organizatori su određivali kad će djevojke raditi te su ih obmanuli o uvjetima rada nakon što su ih nagovorili na odlazak u stranu zemlju, koristeći njihovu nepovoljnu životnu situaciju. Kod dviju djevojaka, seks s klijentima rezultirao je trudnoćom. 

Ovim nelegalnim djelatnostima, navedeni trojac je zaradio najmanje 1960 eura, piše Slobodna Dalmacija. 

Optužnica je podignuta na temelju kaznene prijave Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske. Kriminalističke istrage su finalizirane u suradnji s Ravnateljstvom policije, PU zagrebačkom, PU šibensko-kninskom i PU požeško-slavonskom, te u koordinaciji sa Županijskim i Općinskim državnim odvjetništvom u Splitu.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Armin Malikić
  'ZVIJEZDE - LJETNI HIT' U 'Zvijezde' stiže budući doktor kojemu je glazba u krvi, a njegovog se vokala ne bi posramile ni najveće svjetske pop zvijezde!

  Među šarolikim društvom koje će ovoga vikenda stati na dobro znanu pozornicu, našao se i 27-godišnji Armin, talentirani mladić osebujnog stila, glasa i plesnih pokreta.

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!