Novosti / Crna kronika

osuđuju incidente

Istarska županija o nasilju u medulinskoj školi: 'To nije prvi slučaj, nego je četvrti'

Istarska županija o nasilju u medulinskoj školi: 'To nije prvi slučaj, nego je četvrti'
RTL Danas

Osnivač škole u Medulinu je Istarska županija koja poručuje kako je ovo već četvrti zabilježeni slučaj koji se odnosi na medulinsku školu

U medulinskoj osnovnoj školi u kojoj se dogodio slučaj fizičkog i emocionalnog zlostavljanja djece, u četvrtak je u tijeku bio izbor za ravnatelja škole nakon što je ravnateljica podnijela ostavku. "O slučaju djelatnice o kojoj se ovih dana aktivno piše po medijima ne mogu govoriti jer proces još nije završen. 

Mogu samo reći da u našoj školi ne radi, a nastavu u školi obavljala je četvrtkom i petkom. Ne mogu govoriti o datumu kada je prestala raditi", kazala je za 24sata v.d. ravnateljica Dubravka Karčić te dodala kako proteklih dana svi djelatnici pokušavaju učiniti da učenici škole što bezbolnije prođu kroz trenutno teško razdoblje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osnivač škole u Medulinu je Istarska županija koja najoštrije osuđuje sve oblike nasilja, posebno ona koja se događaju u školama nad učenicima, ali i učiteljima i svim drugim djelatnicima, a poručuju kako je ovo već četvrti zabilježeni slučaj koji se odnosi na medulinsku školu.

"OŠ u Medulinu u tijeku školske godine 2017./18. obavijestila je Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije o neprimjerenom ponašanju djelatnika. U drugom predmetu, nakon zaprimljenog zapisnika i rješenja donesenih u inspekcijskom nadzoru od strane prosvjetne inspektorice Ministarstva znanosti i obrazovanja, od strane škole zaprimljena je odluka o udaljavanju djelatnice od obavljanja poslova u odgojno obrazovnom radu i rješenje Općinskog državnog odvjetništva u Puli o zabrani obavljanja poslova imenovane djelatnice u odgojno-obrazovnim ustanovama.

U trećem predmetu škola je prijavila je prisutnu situaciju nasilja između djece, dok je u četvrtom predmetu zaprimljena prijava nasilja učenika nad djelatnicom škole", poručili su iz kabineta župana, piše 24sata.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Hana i Jana se složile oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?' (thumbnail)
  SUPERPAR Hana i Jana složile se oko jednog - da se neće družiti: 'Imaš li imalo srca da osobu s bronhitisom staviš u kamp-kućicu?'

  „Ne želim da ispadnemo kao da smo od šećera“, rekao je Goran Hani

 • RTL Danas
  RTL Danas

 • Vezani članci

  Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

  Reci što misliš!