Novosti / Crna kronika

učiteljica suspendirana

Ostavka ravnateljice škole u kojoj je učiteljica tukla djecu: 'Nasilje u školi su prijavili roditelji'

Ostavka ravnateljice škole u kojoj je učiteljica tukla djecu: 'Nasilje u školi su prijavili roditelji'
Ilustracija/Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Školski odbor je u postupku biranja novog ravnatelja čiji će osnovni zadatak biti uvesti i primijeniti nultu stopu tolerancije na nasilje'

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv učiteljice (47)  koja je od rujna 2017. do 17. siječnja 2018. udarala petero malodobnih učenika. Prema neslužbenim informacijama RTL-a koje smo objavili jučer, radi se o osnovnoj školi u Medelinu te ovo nije prvi put da su učitelji baš iz te škole prijavljeni zbog fizičkog zlostavljanja djece.

O slučaju se oglasio i načelnik Općine Medulin, Goran Buić koji je kazao kako je optužnica podignuta zahvaljujući prijavi roditelja, a ne škole. "Zbog toga je, među ostalima, ravnateljica podnijela ostavku.

'Škola vapi za novim vodstvom'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Školski odbor trenutno je u postupku biranja novog ravnatelja čiji će osnovni zadatak biti uvesti i primijeniti nultu stopu tolerancije na nasilje svih oblika i razina", kazao je Buić za 24sata.

"Iako nije osnivač škole, Općina Medulin je kreditom osigurala financiranje dogradnje škole i izgradnju školske dvorane. U tijeku je natječaj za odabir izvođača radova te do kraja godine očekujemo početak radova vrijednih više od 30 milijuna kuna. 

Međutim, škola vapi za novim vodstvom i ljudskim resursima. U školi je i ranije bilo neodgovarajućih reakcija na slučajeve nasilja te je školski odbor uložio velike napore za stabilizaciju stanja u školi. Školi je neophodan novi ravnatelj koji će školu ponovno učiniti sigurnim mjestom za učenike, zaposlenike i roditelje, što je prioritet Općine. Zaposlenica o kojoj je riječ odmah je po prijavi suspendirana", kazao je Buić.  

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!