Novosti / Crna kronika

u sisku

FOTO Velika zapljena: Policija pronašla veliku količinu oružja i 6.125 komada raznog streljiva

FOTO Velika zapljena: Policija pronašla veliku količinu oružja i 6.125 komada raznog streljiva
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/MUP

Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojega se sumnjiči da je počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

U utorak, 11. rujna, u Sisku je temeljem naloga Županijskog suda u Sisku obavljena pretraga doma i drugih prostorija te osobnog automobila osumnjičenog. Pretragom automobila pronađen je revolver i kubura ručne izrade, dok je pretragom objekta pronađena velika količina oružja, streljiva i raznih dijelova oružja, i to: tri prepravljena plinska revolvera, tri prepravljena plinska pištolja, dvije automatske puške, četiri prigušivača, tri kratke strojnice, dvije prerađene kratke strojnice, prepravljeni signalni pištolj, jedna puška s užlijebljenom cijevi, dvije sačmarice, jedan pištolj, kubura ručne izrade, 6.125 komada raznog streljiva, patrona i inicijalnih kapisla te više komada raznih dijelova namijenjenih za proizvodnju oružja, cijevi, dijelova zatvarača i mehanizama za okidanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sve pronađeno od osumnjičenog je oduzeto, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je od 2013. do rujna ove godine, bez ovlaštenja i suprotno odredbama Zakona o oružju posjedovao vatreno oružje, dijelove oružja i streljivo, čije je nabavljanje, prodaja ili posjedovanje građanima zabranjeno.

Velika zapljena: Policija pronašla veliku količinu oružja i 6.125 komada raznog streljiva Fotogalerija

Nakon dovršenog istraživanja 35-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

Načelnik Luka Pešut je iskoristio i ovu prigodu i građane pozvao da u  sklopu kampanje "Manje oružja, manje tragedija" iskoriste mogućnost i bez ikakvih sankcija policiji dragovoljno predaju ubojita sredstava koje nezakonito posjeduju. Posebno se osvrnuo na slučaj od prije tri dana, 11. rujna, kada je u Aleji Vukovar u Kutini, u kontejneru pokraj trgovine pronađeno pet ručnih bombi, koje je ondje ostavio neobzirni građanin, vjerojatno niti ne sluteći u kakvu je opasnost doveo druge građane

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!