Novosti / Crna kronika

'kome ide na dušu?'

Svezao štene u vreću s kamenom i bacio ga na dno rijeke - policija u čudu: 'Zašto nas zovete?!'

Svezao štene u vreću s kamenom i bacio ga na dno rijeke - policija u čudu: 'Zašto nas zovete?!'
Vijesti.hr

Psić se sam pokušao izvući iz bezizlazne situacije pa je pregrizao vreću

Slučajni prolaznici koji su se jučer zatekli na obali Drave u Osijeku svjedočili su ružnoj sceni koja po tko zna koji put otkriva kolike razmjere ljudska grubost i nedostatak empatije mogu poprimiti.

Ondje je naime, doplutalo uginulo tijelo nedužnog psića, netko očito obijestan ubacio je štene u plastičnu vreću u koju je prethodno stavio kamen kako bi vreću sa živim štenetom povukao na dno rijeke, zavezao ju i zavitlao u vodu.

Psić se sam pokušao izvući iz te bezizlazne situacije, pa je pregrizao vreću, ali u rijeci mu nije bilo spasa. Ovaj je beskrupulozan postupak prema nedužnoj životinji sablaznio jučer cijeli grad, a društvene su se mreže užarile od komentara tog užasnog neljudskog čina, piše Glas Slavonije.

Situacija je tim više tragična što je opće poznata činjenica kako lokalna udruga Pobjeda dobrovoljno prihvaća sve četveronožne ljubimce za koje nema mjesta u obiteljskim domovima. 

Ta je udruga kao i svi ostali građani osudila takav postupak javno se očitujući i apelirajući da se svako maltretiranje životinja prijavi, čemu se i mi pridružujemo jer se jedino rigoroznom primjenom novčanih kazni u stvarnosti može ovakve incidente smanjiti na 'nulu'. Kada bi se onome tko se iživljava naplatila kazna i kada bi ga se poslalo, kako se to navodi u zakonskim odredbama, na godinu dana u zatvor, zlostavljaču takvo što više ne bi palo na pamet.

"U utorak, 10. rujna, sugrađanka je u šetnji sa svojim psima na Pampasu, pri dolasku na plažu uz cestovni most, u plićaku ugledala bijelu vreću, poput one za žito, iz koje je virilo crno krzno. Kada su izvukli vreću na obalu, imali su što vidjeti: kroz pokidanu rupu na vreći virila je glavica. Crna, kuštrava glavica šteneta koje se pokušalo boriti za život, ali bez imalo šanse. Vrh vreće bio je dobro zavezan, a u vreći ispod psića veliki, teški kamen... Poziv policiji nije bio najugodniji jer pitanje je li pas ‘krepan‘ i čuđenje zašto se policiju uopće zove ni najmanje nije primjereno situaciji kada se nadležnima prijavljuje počinjeno kazneno djelo. Policija je ipak izišla na teren, napravila zapisnik, pozvala higijeničarsku službu veterinarske stanice, od kojih smo poslije doznali da se radi o tromjesečnom štenetu. S obzirom na to da su ljudi svakodnevno na toj plaži, jasno je da dan prije te vreće, samo dva metra od obale, nije bilo. Znači, netko je to učinio u noći s ponedjeljka na utorak i ovim putem apeliramo na naše sugrađane i sugrađanke da nam jave ako imaju bilo kakvu sumnju ili informaciju o mogućem počinitelju, jer jako želimo istjerati pravdu za ovog malenog mučenika, koji nije ništa nikome skrivio, osim što se oštenio i očito nekome bio višak, a na kastraciji kuja se škrtari i naziva ju se neprirodnom. Ovo je valjda priroda, ona istinska. Ali ljudska. Ovaj psić još je jedna u nizu žrtava u gradu u kojem vlast još uvijek nikako da obavi kontrolu mikročipova te konačno komunalnom odredbom propiše obveznu kastraciju. Dojave o napuštenim štencima su svakodnevne. Komu idu na dušu? Tko je odgovoran?", stoji u objavi udruge Pobjeda.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

gL

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!