Novosti / Crna kronika

Dramatično u Zagrebu

Pucnjava na Vukomercu: 'Čula sam rafale, auti su kao švicarski sir, djeca su bila zabarikadirana u školi'

Pucnjava na Vukomercu: 'Čula sam rafale, auti su kao švicarski sir, djeca su bila zabarikadirana u školi'
Vijesti.hr

Oko 19 sati na području zagrebačkog Vukomerca došlo je do fizičkog sukoba u kojem je sudjelovalo nekoliko osoba

Oko 19 sati na području zagrebačkog Vukomerca došlo je do fizičkog sukoba u kojem je sudjelovalo nekoliko osoba. 

Glasnogovornica PU zagrebačke potvrdila je za Vijesti.hr kako je prijavljen fizički obračun te da je više građana prijavilo pucnjavu. Dodala je kako su djelatnici policije odmah izašli na teren te da je u tijeku utvrđivanje okolnosti prijavljenog slučaja. Prema prvim informacijama nema ozlijeđenih osoba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema neslužbenim informacijama, navodno je došlo do fizičkog obračuna u kojem su sudjelovali pripadnici romske nacionalnosti, a prema izjavama očevidaca ima ozlijeđenih. 

Pucnjava na Vukomercu Fotogalerija

Susjedi: "Ima i ranjenih"

Kako doznajemo od stanovnika iz kvarta koji su svjedočili događajima, navodno su propucana dva čovjeka. S druge strane, iz policije navode kako je zasad utvrđeno da je nepoznati počinitelj pucanjem iz vatrenog oružja oštetio tek nekoliko automobila i kuću, ali da ozlijeđenih osoba nema. 

"Vidjela sam Hitnu i čula rafale, auti su kao švicarski sir, a djeca su bila zabarikadirana u školi", kaže nam svjedokinja te dodaje kako je riječ o jednoj romskoj obitelj koja živi preko puta škole. 

"Ta je obitelj malo problematična. Došlo je do rafalne paljba između dvije obitelji, stvoriti su se klanovi tu - sukobila su se dva sina. Vidjeli smo Hitnu, a klincima su u školi rekli profesori da su dvije osobe propucane. Njih su onda kroz stražnji izlaz puštali van, nakon što je stigla policija. Sada su rotirke tu, barikada je postavljena. Mislim da su svi klinci napustili školu, roditelji su su došli po njih. Koliko čujem, sukobljeni muškarci su htjeli pucati i po policiji", kaže za Vijesti.hr svjedokinja.

Dva klana

Kako doznajemo od susjeda na licu mjesta, u ponedjeljak je navodno izbila velika svađa nakon koje je intervenirala policija, na lice mjesta je došlo desetak policajaca, no to nije bilo dovoljno da se situacija smiri.

Danas se iz te kuće u kojoj živi romska obitelj pucalo s kalašnjikovima, a najmanje jedna osoba je privedena, kažu nam svjedoci. Informaciju o uhićenju jedne osobe potvrdila je i policija.

Jedna osoba je iz automobila zapucala pištoljem po balkonu, a onda je druga strana uzvratila pucnjavu kalašnjikovima po naselju, autima i školi, doznajemo neslužbeno od susjeda.

"U službene prostorije je dovedena jedna osoba, a policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje", priopćila je policija. Više informacija bit će poznato po završetku policijskog postupanja.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!