Novosti / Crna kronika

borba s požarom

Gorilo kod Omiša, na terenu dva kanadera

Gorilo kod Omiša, na terenu dva kanadera
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Najprije je djelovao Airtractor AT-802 te je pozvao pojačanje snaga pa su upućena i dva Canadaira CL-415

Zračne snage iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) upućene su u srijedu, 15. kolovoza 2018. u akciju gašenja požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji i to na području brda sjeverno od mjesta Pisak kod Omiša.

Na terenu je najprije djelovao Airtractor AT-802 koji se nalazio na protupožarnom izviđanju te je odmah pozvao pojačanje snaga pa su na požarište upućena i dva Canadaira CL-415.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage su do danas sudjelovale u gašenju 35 požara (14 u Zadarskoj, po 10 u Šibensko-kninskoj i Splitsko-dalmatinskoj i 1 u Istarskoj županiji).

Uz gašenje požara, provedena su i 33 protupožarna izviđanja sa avionima Canadair i Airtractor u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava (BZS "Skylark I") za rano otkrivanje požara bio angažiran 11 puta.

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 210 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko  5 300 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV prevezeno 19 vatrogasca do požarišta.

Kopnene snage bile su angažirane na požarištu Lokva Rogoznica kod Omiša sa ukupno 103 pripadnika PP NOS OS RH.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!