Novosti / Crna kronika

nepotizam i druge prevare

Oftalmolog koji je htio zaposliti svoju sestru smijenjen: Bez dozvole radio i u privatnoj klinici

Oftalmolog koji je htio zaposliti svoju sestru smijenjen: Bez dozvole radio i u privatnoj klinici
Zarko Basic/PIXSELL

Nije imao dopuštenje, a 'poslodavac ima saznanje da doc. dr. Jukić radi i dalje u privatnoj poliklinici, pa je slijedom toga smijenjen s mjesta predstojnika'

Dva tjedna nakon što je ravnatelj KBC-a Zagreb Ante Ćorušić poništio natječaj Klinike za oftalmologiju za prijem liječnika oftalmologa na temelju kojeg je bila primljena dr. Anđela Jukić, jučer je s mjesta predstojnika te klinike smijenjen njezin brat, doc. dr. Tomislav Jukić, javlja Jutarnji.

Naime, ravnateljstvo kao razlog smjene navodi da je doc. dr. Jukić smijenjen "zbog povrede radne discipline", točnije, zato što je bez suglasnosti ravnatelja radio i u svojoj privatnoj klinici Jukić - Medić u Splitu. Kako Jutarnji doznaje, doc. dr. Jukić imao je suglasnost za rad u privatnoj praksi od 25. svibnja 2017. do 25. svibnja ove godine. Nakon tog datuma nije imao dopuštenje, a "poslodavac ima saznanje da doc. dr. Jukić radi i dalje u privatnoj poliklinici, pa je slijedom toga smijenjen s mjesta predstojnika". Vršiteljem dužnosti imenovan je prof. dr. Nenad Vukojević, a u roku od šest mjeseci raspisat će se natječaj za novog šefa oftalmologije na Rebru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo na početak priče - sve je krenulo od anonimnog pisma "djelatnika KBC Zagreb" koji upozorava na nepotizam i elitizam. Pokazalo se da je natječaj prošao ispod radara uprave bolnice. 

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!