Novosti / Crna kronika

Sud bez milosti

Hadnokrvnom ubojici Tinu Šunjergi 40 godina zatvora zbog zbog 'podmuklog i okrutnog' ubojstva roditelja

Hadnokrvnom ubojici Tinu Šunjergi 40 godina zatvora zbog zbog 'podmuklog i okrutnog' ubojstva roditelja
Dino Stanin/PIXSELL

U slučaju da se Šunjergi presudi kao odrasloj osobi svjesnoj svojih postupaka, mogao bi dobiti maksimalnu kaznu predviđenu za počinitelje višestrukih najtežih kazneninh djela od 50 godina, što bi bio presedan u Hrvatskoj

Zbog ubojstva svojih roditelja lani u ožujku u Čisti Velikoj, 20-godišnji Tin Šunjerga u četvrtak je na Županijskom sudu u Zadru nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora.

Tužiteljstvo tereti Šunjergu da je roditeljima iz osvete pištoljem pucao u glavu jer su mu prigovarali zbog loših ocjena i konzumiranja raznih vrsta droge te mu nametali zabrane, a što je on doživljavao kao prikraćivanje njegovih sloboda.

Njegov prijatelj Ivan Škarić, koji ga nije prijavio iako je znao za ubojstvo, dobio je uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora u koji neće ići ako u tri godine ne počini kazneno djelo.

Šunjerga je za svakog roditelja dobio po 24 godine zatvora, no izrečena mu je jedinstvena kazna 40 godina zbog podmuklog i okrutnog načina na koji je ubio roditelje iz bezobzirne osvete. Presudilo mu se kao odraslome jer se svrha sankcija ne bi ispunila da je presuđeno po blažem maloljetničkom zakonu, rekla je sutkinja Sandra Radanović.

Kod njega su forenzični psihijatri utvrdili da je zbog prigovora roditelja osjećao trajno prikraćenost, nerazumijevanje i mržnju prema roditeljima.

U sudnici nije pozdravio ni pogledao prijatelja Škarića koji je s njim bio u autu kada je ubio majku. Ušao je vidno blijed, razgovarao sitno nesto s pravosudnim policajcima, pa čak se u jedno navratu i lagano nasmjestio u tom razgovoru. Presudu sluša bez reakcije.

Šunjergi se u Zadru sudilo iza zatvorenih vrata jer je sud isključio javnost s glavne rasprave. Vrhovni sud je slučaj sa šibenskoga premjestio na zadarski Županijski sud jer je većina šibenskih sudaca sudjelovala u istrazi.

VEZANE VIJESTI:

>>Završeno prvo ročište: Tinu Šunjergi se sudi kao mlađem punoljetniku, no svejedno može dobiti do 50 godina zatvora

>>Ubojica roditelja Tin Šunjerga uskoro iznosi svoju obranu: u zatvoru gasi čikove po licu

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!