Novosti / Crna kronika

Suprug iz pakla

Strava kod Koprivnice: 'Stao mi je na prsa, pljunuo u lice i udario šakom u glavu jer sam ga htjela ostaviti'

Strava kod Koprivnice: 'Stao mi je na prsa, pljunuo u lice i udario šakom u glavu jer sam ga htjela ostaviti'
Ilustracija/Thinkstock

'Psovao mi je mater, govorio mi da sam kurva, a u međuvremenu je nazvao svoju ljubavnicu i rekao da može doći spavati kod njega', samo je djelić njene potresne ispovijesti

Nakon što je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić pročitala o slučaju jedne nesretne želje, podnijela je izvješće Hrvatskom saboru kako su koprivnička policija i državno odvjetništvo počinili veliki propust u procesuiranu slučaja teškog obiteljskog nasilja u okolici Koprivnice, javlja Podravski.hr.

Ženi je njen 58-godišnji suprug priuštio pravi pakao. Između ostalog ju je držao sat i pol zatočenu u kući te je tukao i psovao. A sve je počelo kada je žena, ponukana lošim brakom, došla kući s kutijama kako bi spremila stvari za selidbu. Suprug ju je prvo počeo vrijeđati govoreći joj da je kurva, potom ju je uhvatio za kosu i šakom udario u glavu. Pala je na tlo, a za to vrijeme ju je nastavio ponižavati i gaziti. Kad je htjela pozvati pomoć, uzeo joj je mobitel i razbio ga. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je očajna žena prepričala za Podravski.hr, suprug ju je gutio dok je ona zapomagala i zvala u pomoć. 

"Stao mi je nogom na prsa, pljunuo na lice i udario šakom u glavu. Kada sam se podigla i htjela otvoriti prozor da se bacim van, nekako sam uspjela uzeti mobitel i nazvati buduću snahu, a on ga je uzeo i bacio na pod. Psovao mi je mater, govorio mi da sam kurva, a u međuvremenu je nazvao svoju ljubavnicu i rekao da može doći spavati kod njega", potreseno je posvjedočila. 

Policija je obaviještena tek nakon duge torture. Nasilnog supruga prijavila je samo prekršajno, a na Prekršajnom sudu mu je izrečena tek uvjetna kazna. Pravobraniteljica Ljubičić odmah je reagirala.

"Policija je u dostavljenom očitovanju odmah ukazala na mogući propust kod postupanja jer su, kako sami navode, propustili detektirati moguće teže kazneno djelo zbog kojeg je ovo nasilje moglo biti kazneno, a ne samo prekršajno kvalificirano i procesuirano. Naime, policija je navela kako se kod kvalifikacija tjelesnih ozljeda konzultirala s državnim odvjetništvom koje im je ukazalo kako nema elemenata za kazneni, već samo za prekršajni progon počinitelja", napisala je u izvješću ukazujući na propust. 

Policija je pokrenula istragu o postupanju svojih djelatnika na terenu te je ustanovila kako Državnome odvjetništvu uopće nisu rekli da je nasilnik zaključao žrtvu te je nije puštao iz kuće, što je tipičan primjer kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode, za koje se može dobiti i deset godina iza rešetaka. Nakon „packi“ iz pravobraniteljičina ureda, koprivnička je policija 58-godišnjeg zlostavljača naknadno kazneno prijavila, a pokrenula je i disciplinski postupak protiv odgovornih policajaca, piše Podravski.hr.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!