Novosti / Crna kronika

Krijumčario 17,5 kilograma

Najveća zaplijena marihuane u Osječko-baranjskoj županiji: na Batini pao 66-godišnji Mađar

Najveća zaplijena marihuane u Osječko-baranjskoj županiji: na Batini pao 66-godišnji Mađar
Dubravka Petric/PIXSELL

U pregledu automobila sudjelovao je i policijski pas za detekciju droga, koji je pozitivno reagirao u unutrašnjosti automobila

Na baranjskom graničnom prijelazu Batina policija je zaplijenila je 17,5 kilograma marihuane, koju je uhićeni 66-godišnji mađarski državljanin pokušao prokrijumčariti iz Mađarske u Hrvatsku, a to je najveća ovogodišnja zapljena te droge u Osječko-baranjskoj županiji.

Voditelj Odjela kriminaliteta droga PU osječko-baranjske Ivan Canecki kazao je na konferenciji za novinare kako je 66-godišnji Mađar 14. travnja došao na granični prijelaz Batina, a zbog sumnje da preko graničnog prijelaza prenosi drogu automobil mu je pregledan.

Policija zaplijenilla veliku količinu marihuane u Osijeku Fotogalerija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U pregledu je sudjelovao i policijski pas za detekciju droga, koji je pozitivno reagirao u unutrašnjosti automobila. Nakon što je pregledom otkriven veći broj paketa sa sumnjivim sadržajem, od suca istrage osječkog Županijskog suda ishodovan je nalog za pretragu te su pronađena 34 PVC paketa s marihuanom ukupne težine 17,5 kilograma. 

Protiv mađarskog državljanina podnesena je kaznena prijava zbog zlouporabe droga te je pritvoren. Načelnik Postaje granične policije Beli Manastir Dubravko Pandurić rekao je kako je zapljena rezultat međunarodne suradnje s mađarskom policijom .

"Kroz višemjesečni rad i analizu kretanja sumnjivih osoba došli smo do saznanja da će se dogoditi ovaj pokušaj krijumčarenja. Osoba koja je krijumčarila marihuanu nije iz krim miljea, pa je time bilo teže detektirati”, kazao je Pandurić.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!