Novosti / Crna kronika

agresivna istraga

Ravnatelj 'doma strave' pred smjenom, agresivno pokušava dokučiti tko je 'pustio istinu' o pravom stanju Centra

Ravnatelj 'doma strave' pred smjenom, agresivno pokušava dokučiti tko je 'pustio istinu' o pravom stanju Centra
Vijesti.hr

'To je sve podmetnuto', tvrdi ravnatelj Lamza pred smjenom. Od početka ovog tjedna ravnatelj provodi agresivnu istragu o tome tko je napravio fotografije i poslao ih ministrici

Upravno vijeće Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek “JA kao i TI”, u kojem je inspekcija nadležnog Ministarstva utvrdila teške nepravilnosti, a fotografije katastrofalnih uvjeta korisnika u stacionarnom dijelu šokirale javnost, sutra će održati sjednicu - druga točka planiranog dnevnog reda je razrješenje ravnatelja Ladislava Lamze. Prema neslužbenim informacijama, većina članova Upravnog vijeća glasat će za njegovu smjenu, piše Jutarnji.

"Ne bih to komentirao. Još nisam napravio ni očitovanje, a oni me smjenjuju. To je sve prebrzo i ishitreno. Pripremam odgovor i sve će biti jasno", kratko je komentirao ravnatelj Lamza. Međutim, ravnatelj ne samo da se nije očitovao na posljednji poziv za očitovanje, nego nije htio ni preuzeti poziv, tvrdi predsjednica Upravnog vijeća Centra Mira Leko-Čurčić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Stvoreni su preduvjeti i sada se postupak razrješenja, pokrenut još 21. prosinca 2017., može provesti", kaže Leko-Čurčić, napominjući da se po ranije utvrđenim nepravilnostima ravnatelj već jednom očitovao. Iz tog očitovanja, kaže, "evidentno je da ravnatelj prihvaća ili djelomično prihvaća izneseno i svjestan je nepravilnosti, ali ne prihvaća odgovornost".

Od početka ovog tjedna ravnatelj provodi agresivnu istragu o tome tko je napravio fotografije i poslao ih ministrici i Jutarnjem listu. Navodno je pozivao zaposlenike jednog po jednog i tražio da otkriju tko je snimao, a isto je pitanje navodno postavljao i dijelu korisnika, doznaje Jutarnji.

"Ne bih ni to komentirao. Činjenica je da ja sad sve znam i sve ću napisati u očitovanju - tko je snimao, koje je sve pravilnike i zakone i ljudska prava time prekršio, s kojim ciljem. Radi se o dvije osobe koje su lani bile proglašene tehnološkim viškom. To je sve podmetnuto. Snimati i slati okolo, tako se problemi ne rješavaju", rekao je Lamza.

"Ljudi su u strahu, stalno nam govore da ćemo završiti na ulici ako se budemo žalili", kažu sugovornici za Jutarnji.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!