Novosti / Crna kronika

podli čin

Iznimna bezosjećajnost: bivši policajac pijan pregazio rođaka pa pokušao zametnuti tragove

Iznimna bezosjećajnost: bivši policajac pijan pregazio rođaka pa pokušao zametnuti tragove
Ilustracija / Marko Prpic/PIXSELL

Nije alarmirao nadležne službe te je pobjegao s mjesta nesreće. Prema riječima očevidaca, Pelaić je Buru ostavio dok je još bio živ i vikao tražeći pomoć

Smatrajući kako je, uz to što je uzrokovao prometnu nesreću vožnjom pod utjecajem alkohola i neprilagođenom brzinom, pokazao i iznimnu bezosjećajnost i nedostatak empatije prema 47-godišnjem Vinku Buri kojeg poznaje od ranije i s kojim je kobne večeri bio zajedno u društvu, zadarsko tužiteljstvo zatražilo je da se vozač mercedesa zadarskih oznaka, 49-godišnji Ante Pelaić iz Stankovaca, u istražnom zatvoru zadrži i zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, piše Zadarski.hr.

Naime, odlukom suca istrage, Pelaić je nakon 4.siječnja kada je pijan pregazio vlastitog rođaka, a potom njegovo tijelo gurnuo s krova vozila i pobjegao s mjesta nesreće, zadržan u pritvoru zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke, dok mogućnost ponavljanja kaznenog djela nije prihvaćena kao jedna od zakonskih osnova za njegovo zadržavanje u pritvoru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nepružanje pomoći osumnjičeniku i vraćanje na mjesto nesreće samo da bi pokupio registarsku pločicu koja mu je prilikom prometne nesreće otpala s vozila ukazuje na iznimnu bezosjećajnost i brutalnost u ponašanju te opravdava bojazan od ponavljanja kaznenog djela", navode u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru (ODO) u žalbi Vijeću Županijskog suda u Zadru.

Istragom je utvrđeno da je Pelaić, inače umirovljeni policajac, na svog 47-godišnjeg rođaka naletio u četvrtak iza 1 sat u noći prednjim lijevim dijelom automobila i to nakon što su bili na večeri kod zajedničkog prijatelja. Uslijed udarca, Bura je završio na krovu automobila. Iako svjestan da ga vozi na krovu vozila i da mu je potrebna liječnička pomoć, osumnjičeni je nastavio voziti još otprilike 150 metara nakon čega se zaustavio i tijelo rođaka gurnuo s automobila.

Nije alarmirao nadležne službe te je pobjegao s mjesta nesreće. Prema riječima očevidaca, Pelaić je Buru ostavio dok je još bio živ i vikao tražeći pomoć.

Prema neslužbenim informacijama, uz to što ga je vukao s automobila u kojem je bio zaglavljen, Pelaić je svom rođaku Buri i skinuo odjeću s tijela kako bi zametnuo tragove. Još se, naime, i utvrđuje, je li s Pelaićem u trenutku nesreće u automobilu bio još netko, piše Zadarski.hr.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!