Novosti / Crna kronika

policijski očevid još traje

Nesreća kraj Slavonskog Broda: neslužbeno se doznaje da se vozač vraćao s kemoterapije i moguće da mu je pozlilo za volanom

Sva djeca su izvan životne opasnosti, a neka su i puštena kućama

Od ukupno 22 djece koja su bila primljena u bolnicu nakon nesreće autobusa, koji se u četvrtak prijepodne prevrnuo kod Vranovaca nedaleko Slavonskog Broda, osmero je zadržano na promatranju u slavonskobrodskoj bolnici zbog mogućih komplikacija uslijed zadobivenih udaraca i kontuzija, doznaje se od ravnatelja bolnice Josipa Samardžića.

RTL reporter otkrio je u RTL Danas kako je osmero djece nakon ove teške nesreće hitno prebačeno u bolnicu u Slavonski Brod s ozljedama glave i trbuha, ali su djeca izvan životne opasnosti, a neka su i puštena kućama. Ostatak je zadržan na liječničkom promatranju zbog mjera predostrožnosti.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O uzrocima nesreće ne znas se puno. Doznaje se da je 59-godišnjak skrenuo u suprotni trak ulice, ali ne zna se zbog čega se to dogodilo jer policijski očevid je još u tijeku. 

No, kako se neslužbeno doznaje spomenuti vozač imao je uznapredovali karcinom na plućima koji je metastazirao, te se vraćao sa kemoterpije i moguće da je da mu je upravo u tom trenutku pozlilo te da je izgubio kontrolu nad volanom. No, treba pričekati nalaze obdukcije. 

U autobusu je bilo 61 dijete i šest učiteljica, a nesreća se dogodila kad je automobil koji je vozio prema autobusu prešao u suprotni trak.

Policija i roditelji čija su djeca bila u autobusu potvrdili su novinarima nakon nesreće da nitko nije imao vidljive ozljede. Ipak, svi učenici prošli su liječničke preglede u bolnici ili Osnovnoj školi Vranovci gdje su smješteni nakon nesreće, a liječnici su ih u slučaju sumnji u neke posljedice slali na detaljnije preglede.

Prometna nesreća dogodila se oko 10,30 sati u trenutku kada je iz još uvijek službeno nepoznatih razloga došlo do sudara osobnog automobila i autobusa koji se kretao u smjeru Slavonskog Broda. Prema neslužbenim podacima jedna od učiteljica svjedočila je trenutku uoči sudara kada je došlo do puknuća gume na automobilu koji je autobusu išao u susret.

Od siline udara oba vozila završila su u odvodnim kanalima, svako sa svoje strane kolnika, a autobus s djecom zaustavio se u odvodnom kanalu izvrnut na bok.

 

Nakon sudara, autobus se prevrnuo bočno u odvodni kanal, a stariji vozač KIA-e, priklješten u automobilu, preminuo je na mjestu događaja. Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe iz Slavonskog Broda izvadili su ga iz automobila.

Nesreća kraj Slavonskog Broda: prevrnuo se autobus pun djece, vozač automobila poginuo na mjestu Fotogalerija

Prema svjedočenju jedne učiteljice, koliko je ona mogla vidjeti, na automobilu koji im je vozio u susret pukla je guma te je nakon toga podletio pod autobus.

Nakon događaja, djeca su premještena u drugi autobus i odvezena u školu u Vranovcima, gdje će im biti pružena psihološka pomoć.

Nakon što su od Centra 112 dobili informaciju o događaju, na mjesto nesreće došli su i: ravnateljica Osnovne škole, županijska pročelnica za društvene djelatnosti Anica Vukašinović i dožupan Damir Mirković.  

Djeca iz prevrnutog autobusa bez vidljivih ozljeda

"Nitko od učenika iz autobusa nije imao vidljive ozljede", potvrdio je za Hinu Stjepan Kukura, glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske. I roditelji čija su djeca bila u autobusu potvrdili su novinarima da nitko nije imao vidljive ozljede.

No, svi učenici prolaze liječničke preglede u Osnovnoj školi Vranovci gdje su smješteni nakon nesreće, a liječnici ih u slučaju sumnji u neke posljedice upućuju na detaljnije preglede.

U evakuaciji tijela stradalog vozača iz osobnog automobila sudjelovali su i pripadnici Javne vatrogasne postrojbe iz Slavonskog Broda, a na županijskoj cesti Slavonski Brod-Vrpolje još traje očevid pa se promet odvija obilaznim pravcima.

Oglasila se i Vlada RH

"Premijer Andrej Plenković odmah je kontaktirao Brodsko-posavskog župana Danijela Marušića, a državi tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić je po premijerovom nalogu kontaktirao ravnatelja bolnice u Slavonskome Brodu.

I ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak reagirala je na vijest o prometnoj nesreći. "Za početak, izražavam sućut obitelji poginulog vozača. Također, želim zahvaliti službama na hitnoj reakciji i želim svoj djeci brzi oporavak. Ministarstvo je odmah poslalo državnog tajnika za odgoj i obrazovanje u Slavonski Brod da vidi možemo li i mi kako pomoći", priopćila je ministrica.

Najgledaniji video

Izdvojeno

Vezani članci

Citaj, prati i komentiraj naše price i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!