Novosti / Crna kronika

mučan preokret

Silovanoj 10-godišnjakinji nisu dopustili pobačaj, sada je ispalo da njen napasni ujak ipak nije otac bebe

Silovanoj 10-godišnjakinji nisu dopustili pobačaj, sada je ispalo da njen napasni ujak ipak nije otac bebe
Thinkstockphotos

Forenzičko testiranje otkrilo da DNK novorođene bebe ne odgovara uzorku DNK optuženog ujaka

Neimenovana silovana djevojčica od tek  10 godina morala je prošlog mjeseca u Indiji roditi dijete jer joj je tamošnji Vrhovni sud odbio dati dopuštenje da pobaci.

Ona sama nije bila ni svjesna da je trudna jer su joj govorili da ima 'kamen' u trbuhu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kazala je da ju je u posljednjih sedam mjeseci silovao vlastiti ujak, i to nekoliko puta. Optuženi muškarac u svojim 40-ima je uhićen i sudi mu se na posebnom sudu koji se bavi zločinima protiv djece, a policija je objavila da je priznao krivnju.

No, slučaj je sada ponovno otvoren jer je forenzičko testiranje otkrilo da DNK novorođene bebe ne odgovara uzorku DNK optuženog ujaka.

"Do sada nikome nije pala na pamet nikakva druga mogućnost. Djevojčica je svjedočila na sudu putem videokonferencije, kao i u svojoj izjavi, te je vrlo jasno imenovala ujaka i otkrila činjenice o zlostavljanju", kazao je u srijedu BBC-ju dužnosnik uključen u istragu.

Kako je majka silovane djevojčice navodno kazala istražiteljima da ne sumnjaju ni na koga drugoga, ovaj je slučaj sada dobio neobičan preokret. Policija je sa savjetnicima u utorak ponovno posjetila obitelj kako bi razgovarali s 10-godišnjakinjom.

Policija će tražiti ponovnu provjeru forenzičkog testa kako bi osigurali da nije bilo nikakve pogreške u pogledu DNK testiranja.

Prema indijskom zakonu, prekid trudnoće nije dozvoljen nakon 20 tjedana osim ako liječnici ne ustanove da je život majke u opasnosti. No, posljednjih godina u ime djece koja su postala žrtvama silovanja pokrenuto je nekoliko zahtjeva sudovima, kojima se traži mogućnost prekida trudnoće i nakon 20 tjedana. U većini slučajeva te su trudnoće otkrivene kasno jer sama silovana djeca nisu bila svjesna svog stanja.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!