Novosti / Crna kronika

kobno raskrižje

Nakon stravične nesreće na raskrižju: vozač koji je skrivio udes u kojem je poginuo dječak pušten na slobodu

Nakon stravične nesreće na raskrižju: vozač koji je skrivio udes u kojem je poginuo dječak pušten na slobodu
Tomislav Miletic/PIXSELL

Križanje je pokriveno s nekoliko nadzornih kamera pa ako su one snimile nesreću, njihove snimke su najčvršći mogući dokaz za predstojeće suđenje.

Vozač crnoga Renaulta Meganea, tridesetšestogodišnjak koji je skrivio prometnu nesreću u subotu u kojoj je na križanju Kačićeve i Klaićeve ulice kada je u raskrižje s Kačićevom ušao “na crveno” te zbog čega je stradao 9-godišnji dječak nakon ispitivanja pušten je da se brani sa slobode, piše Jutarnji list.

Prije puštanja policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom. Kako su ustvrdili u trenutku nesreće vozač nije bio pod utjecajem alkohola.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Neslužbena je informacija da je odluku da se protiv vozača ne traži istražni zatvor donijelo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu koje je vodilo očevid prometne nesreće, a nakon dogovora s policijom.

Po svemu sudeći tužitelji su u konkretnom slučaju zaključili kako opasnost od utjecaja na svjedoke na postoji, što bi značilo da postoji mogućnost da je vozač priznao djelo.

Nekoliko svjedoka nakon nesreće čulo ga je kako u šoku viče “Ja sam kriv. Ja sam kriv.” Također, križanje Kačićeve i Klaićeve pokriveno je s nekoliko nadzornih kamera pa ako su one snimile nesreću, njihove snimke su najčvršći mogući dokaz za predstojeće suđenje.

Iz toga što istražni zatvor nije tražen ni zbog opasnosti od ponavljanja djela dalo bi se zaključiti kako se ne radi o vozaču koji je već evidentiran kao počinitelj prometnih prekršaja. Također vozač nije pokušao pobjeći s mjesta nesreće. 

Na tom raskrižju Kačićeve i Klaićeve ulice stalno se događaju nesreće. Navodno je problem u lošoj koordinaciji semafora te žuto svjetlo na semaforu prekratko traje. No, osim toga problem je i u vozačima koji, kao i u subotu, velikom brzinom dolaze Klaićevom ulicom želeći “uhvatiti žuto” te na crveno ulijeću u raskrižje i udaraju u vozila koja se kreću Kačićevom, piše Jutarnji list.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!