Novosti

SDP BIRA

Jurčić ili Josipović?

Jurčić ili Josipović?

SDP će između Jurčića i Josipovića birati kandidata za predsjednika RH. Članovi stranke imaju još tri tjedna da odluče za koga će glasovati.

ZAGREB - Članovi SDP-a odlučit će 12. srpnja na unutarstranačkim izborima između Ljube Jurčića i Ive Josipovića tko će biti kandidati SDP-a za predsjednika Republike, odlučeno je na sjednici Glavnog odbora SDP-a.

Kandidate za predsjednika Republike, Jurčića i Josipovića, Glavnom odbor SDP-a predložio je predsjednik stranke Zoran Milanović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na novinarski upit što je presudna razlika između njega i Josipovića, Jurčić je kazao kako obojica imaju kvalitete, a ostalo će biti preferencija članova stranke. Dodao je da on veći naglasak ima vezano uz gospodarska pitanja, a Josipović uz pravna.

Josipović je pak rekao kako "nudi svoj projekt nove pravednosti" koji "počiva na činjenici da je Hrvatska u ozbiljnim problemima", te da društvo građanima ne jamči ni socijalnu niti ekonomsku sigurnost.

Upitani o medijskim nagađanjima da će se premijer dr. Ivo Sanader kandidirati za predsjednika Republike, Jurčić je kazao da je to njemu potpuno svejedno.

Josipović je ustvrdio kako je potpuno svejedno tko će biti kandidat HDZ-a jer će, kako je rekao, "izgubiti izbore, posebno ako kandidat bude premijer koji ovako neuspješno vodi Vladu".

Na novinarski upitan zašto nije predložio više od dva kandidata za predsjednika Republike predsjednik SDP-a Milanović je rekao kako je njegova procjena da su to dva čovjeka od kojih će jedan biti budući predsjednik Republike. Dodao je da osobno nema favorita.

Na pitanje hoće li suradnju s HNS-om uvjetovati podrškom SDP-ovom predsjedničkom kandidatu, Milanović je rekao da to neće uvjetovati.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Josip Leko izvijestio je da je Glavni odbor stranke vrlo dobrim ocijenio rezultate proteklih lokalnih izbora.

Najgledaniji video

Izdvojeno

 • Kolinda Grabar-Kitarović, Tomislav Špiček s kćeri
  15 GODINA RTL-a FOTO - Predsjednica rijetko kad ima vremena za ćaskanje, ali za simpatičnog gospodina Špičeka svatko ga nađe!

  Kako je to izgledalo, pogledajte u našoj galeriji!

 • COVER - RTL Direkt
  RTL Direkt

 • Vezani članci

  Reci što misliš!